Ακόμη αναμένεται… η μελέτη για την καρμανιόλα της Εθνικής Οδού

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σχετικά με την επικινδυνότητα που παρουσιάζει το σημείο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων έξω από το Αγρίνιο και ιδίως στο ύψος του σταθμού του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. Στο έγγραφο που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας -και διαβιβάστηκε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου- αναφέρεται πως στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν έχει υποβληθεί έως σήμερα η μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο για τη διαμόρφωση κόμβου εισόδου – εξόδου σε αυτό, με σκοπό τον περιορισμό των ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα έμπροσθεν αυτού. Γεγονός, που δημιουργεί εύλογες απορίες μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του σταθμού του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο…

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως σε αντίστοιχη απάντηση από την πλευρά του Υπ. Προστασίας του Πολίτη κατά το χρονικό διάστημα από 17-10-2015 έως και 19-11-2015 βεβαιώθηκαν από την Τροχαία Αγρινίου συνολικά 54 παραβάσεις, ενώ δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις στα λεωφορεία τον ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. Σε κάθε περίπτωση ο δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται το προσεχές διάστημα να τοποθετήσουν στο σημείο πλαστικά διαχωριστικά στηθαία επί της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο κέντρο του οδοστρώματος, ως μια προσωρινή λύση προκειμένου να αποφευχθεί ο κινδυνος ατυχημάτων.

Αναλυτικά η απάντηση της Περιφέρειας:
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των ενεργειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με την πορεία υλοποίησης της μελέτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο για τη διαμόρφωση κόμβου εισόδου – εξόδου σε αυτό, με σκοπό τον περιορισμό των ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα έμπροσθεν αυτού, σας γνωρίζουμε ότι στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες έχουν την αρμοδιότητα συντήρησης της Εθνικής Οδού Αντιρρίου — Ιωαννίνων, δεν έχει υποβληθεί έως σήμερα η εν λόγω μελέτη ή κάποια παρόμοια μελέτη.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι έμπροσθεν του ΚΤΕΛ και στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού υπάρχει οριζόντια σήμανση με κατασκευασμένη διπλή διαχωριστική γραμμή των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας και για την κίνηση των οχημάτων στην οδό ισχύουν τα προβλεπόμενα στο ν.2696/1999 (Κ.Ο.Κ.). Η διαγράμμιση αυτή είναι ορατή και πρόσφατα έγινε αναδιαγράμμιση αυτής, στα πλαίσια της εργολαβίας «Υλοποίηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών στον άξονα της Εθνικής Οδού Αντιρρίου –Ιωαννίνων» εκτελούμενης από την ΕΥΔΕ – ΚΣΣΥ – Τμ. Κ.Ε. Πρέβεζας. Οι εργασίες της εργολαβίας αυτής δεν έχουν ακόμα παραδοθεί και παραληφθεί διοικητικά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτό προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.