Ήττα με καλή εμφάνιση ο Παναιτωλικός στη Λεωφόρο

paravatos.eu

φωτο : paravatos.eu
Tην ήττα με 4-2 γνώρισε ο Παναιτωλικός στη Λεωφόρο, παρά την καλή εμφάνιση. Η ομάδα του Αγρινίου στάθηκε όρθια απέναντι στον Παναθηναϊκό και μέχρι λίγο πριν το τέλος του διεκδικούσε το βαθμό της ισοπαλίας. Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός έκαναν ροντέο το ματς στην Λεωφόρο (2-2 από το 20’), όμως στο τέλος χαμογέλασαν οι πράσινοι.Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν στο 2′ με γκολάρα του Βιγιαφάνες, το Τριφύλλι με γκολ των Αμπέντ – Πέτριτς έκανε το 2-1, όμως ο Μαρκόφσι στο 16′ έγραψε το 2-2. Το τρίτο και τέταρτο γκολ των Πρασίνων ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο από τους Πέτριτς και Αμπέντ στο 53′ και στο 92′ αντίστοιχα.

ΒιγιαφάνιεςΑπίστευτο 20λεπτο με τέσσερα γκολ!
Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως θα βλέπει κάτι, που θα θυμόμασταν για πολύ καιρό. Ο Παναιτωλικός απείλησε δύο φορές στο πρώτο λεπτό και τελικά στο 2′ έκανε το 0-1. Ο Βιγιαφάνες πέρασε σαν σταματημένους τους Εσιέν – Ταυλαρίδη, έριξε στο χορτάρι τον Τελάντερ και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα τα δίχτυα του Στιλ. Παρά το αρχικό σοκ ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αντιδράσει και στο 6ο λεπτό, ο Αμπέντ με ωραίο σουτ έγραψε το 1-1. Ακόμα όμως δεν είχαμε δει τίποτα!

Στο 8ο λεπτό ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι με σουτ του Πάουλο και απόκρουση του Στιλ, στο 11′ ο Πέτριτς μετά από γύρισμα του Κλωναρίδη έκανε το 2-1 και στο 16′ ο Μαρκόφσκι πιάνοντας ξανά στον ύπνο την πράσινη άμυνα, έκανε το 2-2 μετά από σέντρα του Κάπελ. Μετά το πέρας του πρώτου εικοσάλεπτου πάντως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, αν και πάλι υπήρχαν κάποιες ευκαιρίες, όπως τα σουτ των Καρέλη και Πέτριτς, τα οποία σταμάτησε ο Κυριακίδης ή το σουτ του Ουάρντα στο 37′, μετά από λάθος έξοδο του Στιλ, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο…

Η κλάση του Πέτριτς
Θα ήταν αφύσικο το δεύτερο ημίχρονο να έχει τον ρυθμό, τις ευκαιρίες και τα γκολ του πρώτου! Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να παίζει με αμυντική αφέλεια, πήρε λιγότερα ρίσκα και το πλάνο του λειτούργησε πιο εύκολα μετά το γρήγορο γκολ που τον έβαλε μπροστά στο 51′! Δράστης ξανά ο Πέτριτς που εκτέλεσε υπέροχα και σε πάνω στην κίνηση μετά την σέντρα του Πράνιτς από αριστερά. Οι «πράσινοι» δεν είχαν διάθεση για να βάλουν ξανά στο… on το παιχνίδι αλάνας, έγιναν πιο συμπαγείς και στο 75′ ο Στραματσόνι έριξε στο ματς τον Λαγό αντί του Πέτριτς και γύρισε το 4-3-3 σε 4-4-2, με στόχο να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός έκανε ότι μπορούσε. Ο Ματζουράκης έριξε στην μάχη τον Βασιλείου, έπαιξε με δύο στράικερ, έβαλε μέσα και τον Καμαρά, έδωσε εντολή για φουλ επίθεση αλλά έπεσε πάνω σε έναν Παναθηναϊκό σοβαρό, που κράτησε την μπάλα και δεν κλείστηκε στο δικό του μισό, δίνοντας δικαιώματα για να πιεστεί. Κούσας και Βασιλείου δεν είχαν σωστά τελειώματα σε δύσκολες φάσεις αρχικά ενώ στο 90′ ο Λουκ Στιλ έδειξε την κλάση του στην ενέργεια του Βασιλείου και το 3-2 θα έμενε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι αν ο Αμπέντ δεν είχε αντίθετη άποψη.Ο Αλγερινός τελείωσε ιδανικά την πάσα του Καλτσά από δεξιά, σκόραρε το δεύτερό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

φωτο : paravatos.eu

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραπατσόνι): Στιλ, Βέμερ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Πράνιτς, Εσιέν, Αμπέντ, Κλωναρίδης (63′ Καλτσάς), Καρέλης (83′ Μπεργκ), Πέτριτς (75′ Λαγός).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας (81′ Κουτρουμάνος), Μάκος, Κούσας, Κέβιν (87′ Καμαρά), Παπάζογλου, Μάρκος Πάουλο, Κάπελ, Ουάρντα, Βιγιαφανές (79′ Βασιλείου), Μαρκόβσκι.
Γκολ: 6′-92′ Αμπέντ, 11′-51′ Πέτριτς/2′ Βιγιαφάνες, 16′ Μαρκόβσκι
Κίτρινες: 36′ Εσιέν, 43′ Αμπέντ/63′ Κάπελ, 79′ Μύγας