Ο «χορευτής» Λούκας, η «καψούρα» της ΑΕΚ και η προσήλωση!

O Λούκας Βιγιαφάνιες επιβεβαίωσε για ακόμα ένα παιχνίδι το πόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής είναι για τον Παναιτωλικό, καθώς η εμφάνιση του στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν αρχοντική, ανοίγοντας τον χορό των γκολ και κάνοντας τους ανθρώπους της ΑΕΚ να τον ορέγονται ακόμα περισσότερο.

Η περίπτωση του Λούκας Βιγιφάνιες ήταν από εκείνες που ήξερες πως αργά ή γρήγορα θα σου βγουν. Ο ερχομός του στο Αγρίνιο το καλοκαίρι του 2014 με την μορφή δανεισμού για δύο χρόνια από την Ιντεπεντέντιε, έφερε άλλον αέρα στην ομάδα και μαζί με τον Νίκο Μαρτίνες συνέθεσαν μια δυάδα εκπληκτική στο περσινό πρωτάθλημα της Super League.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Μαρτίνες δεν υπάρχει στην ομάδα και ο Βιγιαφάνιες καλείται να σηκώσει μαζί με τον Αμρ Ουαρντά το βάρος της δημιουργίας και της μεσοεπιθετικής δράσης του Παναιτωλικού. Η χθεσινή του εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και το πρώτο γκολ που σημείωσε «χορεύοντας» όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού, ενεργοποίησε ακόμα περισσότερο τους υποψήφιους μνηστήρες να ασχοληθούν με την περίπτωση του, ενώ οι άνθρωποι της ΑΕΚ έτριβαν τα μάτια τους βλέποντας τον Λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή να κάνει «όργια» στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου. Η καψούρα… που υπάρχει από τους διοικούντες προς το πρόσωπο του Βιγιαφάνιες είναι δεδομένη και στην Ένωση θα κάνουν τα πάντα για να τον αποκτήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι με κανονική μεταγραφή.

Για την ποιότητα του Λούκας Βιγιαφάνιες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που μπορεί κάποια στιγμή να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Στην μέση όμως υπάρχει κι ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ευρώπη, του έχουν δώσει πράγματα όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στο Αγρίνιο, τον έχουν περιβάλλει με εμπιστοσύνη, ακόμα και αν ο παίκτης για κάποιο διάστημα δεν απέδιδε τα αναμενόμενα και φυσικά όλα αυτά μόνο απαρατήρητα δεν περνάνε από τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.

Ο Βιγιαφάνιες μπορεί να «κολακεύεται» από το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και δη της ΑΕΚ, όμως το μυαλό του και η προσοχή του είναι στον Παναιτωλικό. Η λέξη παραμονή δεν έχει επιτευχθεί για τους Αγρινιώτες και φυσικά ο Βιγιαφάνιες δεν θέλει καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο η ομάδα να κινδυνέψει. Τα όλα όσα λέει στο στενό του περιβάλλον, αποδεικνύουν πως ο «Βίγια» είναι δεμένος με την ομάδα, δεν αποπροσανατολίζεται από τις «σειρήνες» που ηχούν στα αυτιά του και φυσικά θα κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να οδηγήσει τον Παναιτωλικό όσο πιο ψηλά γίνεται.

πηγή : joinsports.gr