Νίκη – ανάσα ο Παναιτωλικός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

φωτό : paravatos.eu

Σημαντική νίκη (2-1) – βαθμολογική ανάσα πέτυχε απόψε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης σε χορταστικό σε θέαμα ματς. Με μαέστρο τον Βιγιαφάνιες η ομάδα του Αγρινίου έκανε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο, όπως ο πέμπτος της βαθμολογίας Αστέρας. Ρουσκουσέδα και Παπάζογλου τα γκολ της νίκης του Παναιτωλικού. Δοκάρι ο Βιγιαφάνιες!

Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από διαιτητικά λάθη του Λαμπρόπουλου, ενώ Παναιτωλικός και Αστέρας έμειναν στο 0-0, παρότι υπήρξαν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Καλύτερος ο Παναιτωλικός από τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αγρινιώτες να ζητάνε πέναλτι στο 2` σε μαρκάρισμα του Ζησόπουλου στον Μαρκόφσκι, ενώ στο 45′ διαμαρτύρηθηκαν για δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ιγκλέσιας, για μαρκάρισμά του στον Βιγιαφάνες από πίσω! Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αστέρας μόλις στο 1` είχε μια καλή φάση με τον Κυριακίδη να λέει “όχι” στον Γιάννου και τον Μαρκόφσκι στο 7` να σουτάρει αδύναμα πάνω στον Μπαντή.Οι Αγρινιώτες ανέβασαν την απόδοση τους με τον Μάρκος Πάουλο στο 26` να έχει ένα καλό σουτ και τον Αστέρα να ισορροπεί μετά το 30`. Στο 45` ο Κέβιν γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά ο αμαρκάριστος Μάρκος Πάουλο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς!

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Με Παπάζογλου και… άγχος!
Στην επανάληψη, ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ήταν το 53ο λεπτό, όταν ο Βιγιαφάνες έγινε κάτοχος της μπάλας και με υπέροχη κάθετη μπαλιά κάτω από τα πόδια του Ιγκλέσιας, έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ρουσκουσέδα ο οποίος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο Αστέρας πάντως είχε έτοιμη την απάντησή του αφού δέκα λεπτά αργότερα, ο Γιάννου επωφελήθηκε την κακή απόκρουση του Κυριακίδη και δεν αστόχησε σε κενή εστία.

Μετά το 1-1 το ματς έγινε ροντέο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, το παιχνίδι είχε τρελό ρυθμό, ωστόσο αυτός που χαμογέλασε ξανά ήταν ο Παναιτωλικός. Αφού ο Βιγιαφάνες προειδοποίησε στο 68’, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, τέσσερα λεπτά μετά, ο Παπάζογλου νίκησε άπαντες στον αέρα έπειτα από φάουλ του Κέβιν και έβαλε σε θέση οδηγού ξανά τους γηπεδούχους. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Αστέρας έψαξε το γκολ και λίγο έλειψε να το βρει με τον Τσοκάνη στο 87’ αλλά ο Μάκος έδιωξε πάνω στη γραμμή, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ζητήσει τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Γιάννου σε μαρκάρισμα του Μάκου, ωστόσο δεν ήταν ξεκάθαρο αν υπήρξε κάποια επαφή. Ο Παναιτωλικός έφθασε εν τέλει στο τρίποντο, συνεχίζοντας τις πολύ καλές του εμφανίσεις στο τελευταίο διάστημα και δείχνει ότι έχει συνέλθει για τα καλά!

φωτό : paravatos.eu


Η ταυτότητα του αγώνα

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μάρτιν, Κούσας, Ρουσκουγιέδα (72′ Κάπελ), Βιγιαφάνες (79′ Βασιλούδης), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο (89′ Κουτρουμάνος), Μύγας, Ουάρντα.
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λανθαρότε, Φερνάντες (69′ Παπαδόπουλος), Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Φούντας (77′ Τσοκάνης), Λούι, Γκοϊάν, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (67′ Κουρμπέλης), Γιάννου
Κίτρινες: Γιάννου 31′, Ιγκλέσιας 36′, Γκοϊάν 36′, Ρουσκουγιέδα 70′, Βιαγιαφάνες 74′, Κουρμπέλης 75′, Γιαννούλης 85′, Παπάζογλου 85′, Λανθαρότε 94′, Ουάρντα 95′