Έναν αμυντικό, έναν επιθετικό και έκλεισε

paravatos.eu

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύεται την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και έχει αποκτήσει δύο ποδοσφαιριστές στις θέσεις «1», «8» και «10», ωστόσο χρειάζεται ένα σέντερ μπακ και έναν φορ, αλλαγή του Μαρκόβσκι…

Τις… τρύπες στο ρόστερ προσπαθεί να καλύψει ο Γιάννης Μαντζουράκης έτσι ώστε να εξασφαλίσει ο Παναιτωλικός όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή στην κατηγορία και να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα, μιας και μόνο επτά πόντοι χωρίζουν τον Παναιτωλικό από τον Πανιώνιο που είναι στην 5η θέση, την τελευταία που οδηγεί στα πλέι οφ της Ευρώπης. Συνεπώς, τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί, ωστόσο πρώτος και κύριος στόχος για την ομάδα του Αγρινίου είναι η άμεση εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.Ένα ακόμη – διπλό πρόβλημα στο ρόστερ του Παναιτωλικού είναι οι πολλοί τραυματισμοί και οι πολλές κίτρινες κάρτες που δέχονται οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Μαντζουράκη. Όπως είναι λογικό και καθώς φτάνουμε προς την τελική ευθεία της αγωνιστικής περιόδου ο τεχνικός των «καναρινιών» θα πρέπει να έχει στα χέρια του αξιόπιστες λύσεις σε περίπτωση τιμωρίας, ή τραυματισμούς παικτών.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
ΑΜΥΝΑ
Αυτή είναι η πρώτη πληγή στο ρόστερ του Παναιτωλικού από την αρχή της χρονιάς. Επί Πόντες η άμυνα του Παναιτωλικού παρουσίαζε πολλά κενά στην άμυνα. Ο ερχομός του Γιάννη Μαντζουράκη βελτίωσε κατά πολύ την αμυντική συμπεριφορά, αλλά και την αμυντική τακτική, ωστόσο όμως ποτέ το κέντρο άμυνας του Παναιτωλικού δεν ήταν… πυκνοκατοικημένη περιοχή από την άποψη ότι το δυναμικό δεν ήταν επαρκές. Κούσας, Παπάζογλου, Κόρσιενς και Μάκος ήταν οι παίκτες που στο πρωτάθλημα έχουν αγωνιστεί ως κεντρικοί αμυντικοί.Ο Βέλγος μονίμως τραυματίας έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα μόλις 22 λεπτά και ο Μαντζουράκης έκανε αναγκαστικά τον Μάκο σέντερ μπακ, μια θέση βέβαια που στο παρελθόν έχει ξαναπαίξει. Συνεπώς η ανάγκη απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού είναι επιτακτική, όχι γιατί ο Μάκος δεν είναι αποτελεσματικός ως κεντρικός αμυντικός, αλλά γιατί χρειάζεται βάθος στο ρόστερ αυτή η θέση.

ΕΠΙΘΕΣΗ
Μετά τον Μαρκόβσκι το… χάος. Αν ο Σέρβος φορ (7 γκολ, 1 ανά 3,3 τελικές ανά αγώνα) λείψει, τότε λείπει και το γκολ από την ομάδα του Αγρινίου. Ο αντικαταστάτης του Μαρκόβσκι είναι ο Στέλιος Βασιλείου, ο οποίος δεν έχει ανοίξει ακόμη λογαριασμό στο πρωτάθλημα σε 7 συμμετοχές του με την φανέλα του Παναιτωλικού. Συνεπώς, η απόκτηση ενός σέντερ φορ είναι αναγκαία για να έχει ο Παναιτωλικός κι άλλες πηγές σκοραρίσματος.

πηγή : joinsports.gr