Σπουδαίο διπλό για τον Παναιτωλικό στη Βέροια

φωτο : paravatos.eu

Ο Παναιτωλικός “απέδρασε” με το διπλό από τη Βέροια, επικρατώντας με 1-0 της ομώνυμης ομάδας χάρη σε γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες και βρέθηκε στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού! Οι Αγρινιώτες δεν έπιασαν κάποια φοβερή απόδοση, όμως εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που είχαν για να σκοράρουν, έκλεισαν τους διαδρόμους και ουσιαστικά απειλήθηκαν παρά ελάχιστα από τους γηπεδούχους. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη απομακρύνθηκε κι άλλο από τη ζώνη του υποβιβασμού…

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu
“Δώρο” το 0-1
Καλό ρυθμό είχε το ματς στο ξεκίνημα το ματς, με τον Παναιτωλικό να ανοίγει το σκορ στο 12`! Από τραγικό λάθος στην άμυνα της Βέροιας, ο Γιαννούλης αντί να απομακρύνει με το κεφάλι, έστρωσε την μπάλα στον Βιγιαφάνιες, που μόνος του απέναντι από τον Καντιμοίρη πλάσαρε σωστά για το 0-1! Η Βέροια λίγο έλλειψε να ισοφαρίσει στο 23` όταν ο Κυριακίδης έδιωξε με γροθιές την εκτέλεση φάουλ του Μαγέφσκι και μετά απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια σε σουτ του Όστοϊτς. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο υπόλοιπο πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ, με το ημίχρονο να λήγει 0-1.

Κράτησε το σκορ, είχε τις τελικές
Παρόμοιο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι να έχουν την μπάλα και οι φιλοξενούμενοι να προσπαθούν να βρουν κενά στην αντεπίθεση για να “χτυπήσουν”. Το σουτ του Λεάντρο Κάπελ στο 64ο λεπτό ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Καντιμοίρης να μπλοκάρει εύκολα.Με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Βέροιας το μακρινό σουτ του Αμρ Ουάρντα στο 71ο λεπτό, μια προσπάθεια του Αιγυπτίου λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Η Βέροια είχε μοναδική ευκαιρία να φθάσει στην ισοφάριση στο 76ο λεπτό, όταν μετά από σύγχυση στην άμυνα του Παναιτωλικού η μπάλα έφθασε στον Άρσε Λαταπί αλλά το σουτ του Μεξικανού άσου κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Μύγα. Ως το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τους Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν τη νίκη!

Κέρδισε χάρι την ωριμότητα που δείχνει ο Παναιτωλικός. Προηγήθηκε σχετικά πολύ νωρίς στο ματς και “κάθισε” πάνω στο αποτέλεσμα. Κατάφερε να εξουδετερώσει τη μεσαία γραμμή της Βέροιας, να μην επιτρέψει τις προελάσεις από τα πλάγια και να προσφέρει στον Κυριακίδη μια εύκολη – τηρουμένων των αναλογιών – βραδιά. Ένα γκολ, τρεις ακόμη βαθμοί στη συγκομιδή του Παναιτωλικού. Ωριμότητα, σιγουριά από την ομάδα του Αγρινίου, η οποία ανεβαίνει και βαθμολογικά και ποιοτικά.

φωτο : paravatos.eu

Οι συνθέσεις
Βέροια (Νίκος Καραμπιμπέρης / 4-2-3-1): Καντιμοίρης – Μαλόν, Όστοϊτς, Μαραγκός, Γιαννούλης – Μπατιόν, Άρτσε – Γεωργιάδης (61΄ Νέτο), Ναζλίδης, Μαγέφσκι (69΄ Κόλα) – Καϊκούτ.
Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης / 4-2-3-1): Κυριακίδης – Μύγας, Μάκος, Κούσας, Κέβιν – Πάουλο (92΄ Βασιλούδης), Παπάζογλου – Κάπελ (69΄ Ουάρντα), Ρουσκουγιέδα (83΄ Αλεξίγιεβιτς), Βιγιαφάνες – Μαρκόβσκι.