Κλείνουν αύριο οι αγρότες τον κόμβο στο Κεφαλόβρυσο από τις 15:00 έως τις 21:00

Αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εξάωρους αποκλεισμούς δρόμων και όχι δίωρους που ήταν έως σήμερα
Επιμένουν στη σκληρή τους γραμμή οι αγρότες και λένε «όχι» στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η απόφασή τους στη Πανελλαδικό Συντονιστικό του όργανο ήταν αναμενόμενη, αφού είχαν θέσει ως προϋπόθεση την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και την έναρξη συνομιλιών από μηδενική βάση. Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των αγροτών είναι πως από τα μπλόκα στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση «ψεύτες και κλέφτες δεν μας έχει πει κανείς».

Στην Αιτωλοακαρνανία όλα τα μπλόκα των αγροτών των αγροτών ενισχύονται. Από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου ανακοινώθηκε πως ο κόμβος θα αποκλειστεί αύριο από τις 15:00 εως τις 21:00 για την διευκόλυνση όσων θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται για την Υγεία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών σημειώνει ότι στηρίζει το Παναιτωλοακαρνανικό Συλλαλητήριο της Τετάρτης για τις δομές υγείας του Νόμου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει : “Η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, απο το μπλόκο Κεφαλόβρυσου στηρίζει το Παναιτωλοακαρνανικό Συλλαλητήριο της Τετάρτης για τις δομές υγείας του Νόμου. Όλοι οι αγρότες που βρισκόμαστε στο δρόμο, την Τετάρτη θα ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους φορείς και τους πολίτες του Νομού, ελπίζοντας να μας ακούσει επιτέλους η Κυβέρνηση και να μας επιτρέψει να έχουμε δικαίωμα στο μέλλον.”

Επίσης παραμένει το μπλόκο των αγροτών στη γέφυρα του Ευήνου, καθώς και αυτό των αγροτών στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας που αύριο θα προχωρήσει σε νέο αποκλεισμό του δρόμου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγρότες της Ναυπακτίας και του κάμπου του Μόρνου από τη Δωρίδα θα συγκεντρωθούν αύριο το πρωί στον κόμβο του Αντιρρίου, όπου θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν αν και πόση ώρα θα αποκλείσουν το σημείο.