Απολογισμό σε κάθε νομό ζητά ο Κατσανιώτης

Σε τρεις άξονες εστίασε την κριτική του επί του απολογισμού της περιφερειακής αρχής για το 2015, ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αρχικά επικεντρώθηκε στο διαρκές και μεγάλο έλλειμμα ενός αναπτυξιακού και εξωστρεφούς οράματος και μίας αντίστοιχης στρατηγικής για την περιοχή, σημειώνοντας πως η – καλή έστω – διαχείριση πόρων, δεν αρκεί για να ξεφύγει η Δυτική Ελλάδα από τον κύκλο της ύφεσης και της υπανάπτυξης στον οποίο βρίσκεται πολύ προτού η κρίση χτυπήσει όλη την χώρα. Επίσης, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ότι η περιφερειακή αρχή οφείλει να γνωστοποιήσει έναν «χάρτη ευθυνών και καθηκόντων», ώστε όλοι να γνωρίζουν τους τομείς ευθύνης, ζητώντας να σταματήσει η μικροπολιτική εκμετάλλευση έργων και δράσεων. «Ό,τι επιτυγχάνεται αποτελεί επιτυχία της περιφέρειας και ό,τι δεν επιτυγχάνεται αποτελεί ευθύνη του κράτους. Αυτή η λογική πρέπει να σταματήσει» σημείωσε ο βουλευτής.

Τέλος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης ζήτησε από τον περιφερειάρχη να γίνουν τρεις – και μάλιστα ολοήμερες – συνεδριάσεις, μία σε κάθε νομό, ώστε να υπάρξει ένας συγκεκριμένος απολογισμός σε κάθε περιφερειακή ενότητα και μία αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα των τριών νομών της Δυτικής Ελλάδας.