Εύσημα, αλλά τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι πιο δυναμικά

Όταν ένα πρόβλημα είναι τόσο πολύ σημαντικό, είναι χρονίζον και είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, όπως αυτό της υποστελέχωσης των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, θα ήταν δύσκολο το συλλαλητήριο για την Υγεία να είχε μικρή συμμετοχή.

σύσκεψη για νοσοκομείο φορείςΣε ετούτη εδώ τη χώρα όμως έχουμε παράδοση στη διχόνοια… ακόμη και όταν οι στόχοι και τα αιτήματα είναι κοινά. Επί του προκειμένου όμως καταγράφηκε μια αξιοσημείωτη σύμπνοια. Και γι΄αυτό αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί εν τέλει τίποτε δεν είναι αυτονόητο, σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Εστίασης, τους Αρτοποιούς, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών που έλαβαν αποφάσεις να κλείσουν τα καταστήματά τους. Ένα μερίδιο στην καλή έκβαση του συλλαλητηρίου ανήκει και στον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, που με τις συνεχής συσκέψεις με τους φορείς, κατάφερε να φέρει σωματεία και φορείς με εντελώς διαφορετικό ιδεολογικό πρόσημο σε ένα κοινό τόπο. Επίσης αξιοσημείωτη ήταν η στάση του και στο συλλαλητήριο, επιλέγοντας να μιλήσει πολύ λίγο σε χρόνο -σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν- και να πάρουν το λόγο οι εκπροσώποι των φορέων, αποδεικνύοντας ότι είναι δήμαρχος του 70% και μπορεί να ενώσει τουλάχιστον για τις σημαντικές διεκδικήσεις της πόλης.

Επειδή όμως με τα εύσημα δεν πάμε πουθενά, καλό θα είναι οι φορείς στην αποτίμηση του συλλαλητήριου, να καθορίσουν και τα επόμενα βήματα της διεκδίκησης. Γιατί αν μείνουμε σε μια -μεγάλη έστω- συγκέντρωση, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι ακόμη πιο δυναμικά.

Δ.Π