Ο Γιάννης Μαντζουράκης και το έργο του!

Ο Παναιτωλικός έχει αλλάξει εντελώς την αγωνιστική του εικόνα και το JOINSPORTS σας παρουσιάζει τις αλλαγές που έφερε στην ομάδα ο Γιάννης Μαντζουράκης μέσα από την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις…

προπόνησηΠολλά ήταν τα ερωτηματικά και τα ζητούμενα, μετά τη φυγή του Πόντες από την ομάδα και μετά από τις δύο σερί «πεντάρες» από Καλλονή και Πανιώνιο στον πρώτο γύρο. Το κλίμα εκείνη την περίοδο στην ομάδα ήταν πάρα πολύ καλό και αν και νωρίς είχε τεθεί στο τραπέζι η κουβέντα περί υποβιβασμού.Ο Φώτης Κωστούλας αναζητούσε, εκείνη την περίοδο θα θυμάστε καλά, έναν προπονητή που θα έβαζε την ομάδα στον… ίσιο δρόμο από πολλές απόψεις και από άποψη σταθερότητας και από άποψη αγωνιστικής βελτίωσης και από άποψη τακτικής. Ο Γιάννης Μαντζουράκης ήταν ο «εκλεκτός» του προέδρου του Παναιτωλικού και μέσα από την καθημερινή και σκληρή δουλειά κατάφερε να φέρει την ισορροπία στις τάξεις του ρόστερ, να «απελευθερώσει» ορισμένους ποδοσφαιριστές και να παίρνει από τον καθένα το 100%.

Βέβαια, αυτό δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό που έκανε με το που… έπιασε δουλειά στο Αγρίνιο, ήταν να βάλει μέσα στην ομάδα την τακτική. Αυτή ήταν και ουσιαστικά η πρώτη δουλειά που έκανε ο έμπειρος προπονητής με το που ανέλαβε δράση. Ουσιαστικά έβαλε μέσα στην ομάδα τη σκοπιμότητα, όχι με την αρνητική έννοια της σκοπιμότητας που, εν πάσει περιπτώσει, όλοι γνωρίζουμε αλλά με τον ορισμό της έννοιας του τι πρέπει να αναζητάει μια ομάδα μέσα στο γήπεδο και ότι κάθε παιχνίδι το έβλεπε ξεχωριστά από το προηγούμενο και από το επόμενο.

Μέσα στον τομέα της τακτικής ήταν και το κέρδος στην άμυνα με τον Γρηγόρη Μάκο να εδραιώνεται ως δεύτερος σέντερ μπακ δίπλα στον Κούσα και τον Παπάζογλου ως ένα καλό και αμυντικογενές εξάρι δίπλα στον Πάουλο, ελευθερώνοντας κατά πολύ τον Βραζιλιάνο, από τα αμιγώς αμυντικά του καθήκοντα.Το δεύτερο στοιχείο που έβαλε στην ομάδα ήταν η πειθαρχία. Από τους παίκτες του θέλει να παίρνει πολλά αλλά συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης η πειθαρχία βρίσκεται στο κατά πόσο και πως οι παίκτες του ακολουθούν το πλάνο του προπονητή και πως έχει δουλευτεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέσα από τις προπονήσεις. ,Αυτά τα δύο στοιχεία βοήθησαν στο να βρει η ομάδα την χαμένη της αγωνιστική ταυτότητα, να ξεφύγει από το αγωνιστικό – βαθμολογικό τέλμα που είχε περιέλθει το προηγούμενο διάστημα. Επιπλέον, κατόρθωσε μέσα στο 2016 να τρέξει ένα σερί αήττητος, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ.
Συγκεκριμένα:
Πανθρακικός – Παναιτωλικός 0-0
Βέροια – Παναιτωλικός 0-1
Παναιτωλικός – ΑΕΛ Καλλονής 1-0

Το τελευταίο στοιχείο και αυτό που ουσιαστικά «σφραγίζει» την παραμονή του στην ομάδα και τη νέα σεζόν, όπως πρώτοι διαβάσατε στο JOINSPORTS είναι ότι υπολογίζει πάρα πολύ στα παιδιά που έρχονται από τα σπλάχνα του Παναιτωλικού, όπως για παράδειγμα ο Μύγας, που είναι τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, ωστόσο ο Μαντζουράκης κατάφερε να τον απελευθερώσει και να είναι αυτή τη στιγμή μέσα στα καλύτερα δεξιά μπακ στο πρωτάθλημα, αν όχι το καλύτερο. Επιπλέον, είναι ο Βασιλούδης που τελευταία παίρνει χρόνο συμμετοχής και ο Χαντάκιας που είναι το next big thing της άμυνας του Παναιτωλικού.

πηγή : joinsports.gr