Σιδηροδρομική γραμμή Αγρίνιο – Κρυονέρι : Θα ξεκινήσει η εκτίμηση για την κατάσταση του δικτύου

Τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος επισκέφθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Γρηγόρη Σταμπατακάκη και τον Προϊστάμενο του ΟΣΕ στην Πάτρα κ. Χρήστο Οικονόμου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συνδέσμου. Επίσης είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, Ηλείας κ. Κων/νος Νικολούτσος με τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο, ο Αντ/δρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας κ. Θεόδωρος Τσούμπελης εκ μέρους του κ. Προέδρου κ. Μαρλαφέκα καθώς και ο κ. Βασίλης Παππάς καθηγητής του Πολυτεχνείου Πατρών με τον συνεργάτη του κ. Νικόλαο Μηλιώνη.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το ζήτημα της πορείας εκτέλεσης των έργων και εκπόνησης των σχετικών μελετών επαναλειτουργίας ενός ολοκληρωμένου σιδηροδρομικού δικτύου από Αθήνα μέχρι την Πάτρα και την επέκταση προς Πύργο μέχρι την Καλαμάτα. Ωστόσο τέθηκε και το θέμα της ανακαινισμένης σιδηροδρομικής γραμμής Αγρίνιο – Κρυονέρι.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιχριτζής ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την εγκατάλειψη του Νομού σε σχέση με το παρελθόν σε ότι αφορά την λειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής. Αναφέρθηκε από την πλευρά του ΟΣΕ ότι το ζήτημα της λειτουργίας Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στο τμήμα Μεσολόγγι – Αγρίνιο συζητήθηκε πρόσφατα στην Π.Δ.Ε με ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τις υπηρεσίες του ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ και συμφωνήθηκε να υποβληθεί αίτημα από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, θα ξεκινήσει άμεσα η εκτίμηση για την κατάσταση του υφιστάμενου δικτύου, με παράλληλη υλοποίηση μελέτης βιωσιμότητας και εφόσον οι προϋποθέσεις το επιτρέπουν, θα γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να ενταχθεί το έργο για χρηματοδότηση.