Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει σε πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Αιτ/νίας «Δημ. Ψαθάς», αποδεχόμενος το κάλεσμα του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου για συνεργασία στο πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Οι Πόντιοι Πρόσφυγες του Αγρινίου & των γύρω περιοχών» υποδέχθηκε την 03-02-2016 στην έδρα του, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συνοδεία της εκπαιδευτικού κας ΓΟΓΟΛΟΥ Δήμητρας.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής παρουσιάστηκαν εκτενώς ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία του Πόντου από μέλη του συλλόγου μας. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και αναφορά για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο και για την εγκατάσταση Ποντίων Προσφύγων σε περιοχές του Ν. Αιτ/νίας. Παρουσιάστηκαν οι ποντιακές ενδυμασίες, τα παραδοσιακά ποντιακά μουσικά όργανα και παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί. Προσφέρθηκαν στους μαθητές ποντιακά γλυκίσματα.

Τέλος οφείλουμε να συγχαρούμε το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία είναι η απαρχή μιας σειράς δράσεων, όπου σε συνεργασία με το σύλλογό μας αποσκοπεί στην προσπάθεια ανάδειξης, προβολής και διάδοσης της ποντιακής πολιτιστικής παράδοσης.

Εκ του Δ.Σ.του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Κων/νος ΤΑΦΙΑΔΗΣ Νικόλαος