Νέα Δημοκρατία και Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία

Τα νοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου δεν χωρούσαν στη Μαύρη Βίβλιο της Υγείας που έβγαλε η ΝΔ
Τη Μαύρη Βίβλο της Υγείας στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Κόμματος, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ενώ παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.Η Μαύρη Βίβλος εμπεριέχει τις 43 ψεύτικες -σύμφωνα με τη ΝΔ- υποσχέσεις, που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, αλλά και “τη μαύρη αλήθεια, δηλαδή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, μετά από 12 μήνες αλλοπρόσαλλης και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτης διακυβέρνησης του τόσου ευαίσθητου τομέα υγείας, μέσα από 365 δημοσιεύματα” σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλάζιας παράταξης.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν συνέγραψε τη “Μαύρη Βίβλο της Υγείας” (δείτε εδώ) κάνοντας copy-paste δημοσιεύματα και γεμίζοντας έτσι τις 787 σελίδες της “Μαύρης Βίβλου”. Μόνο που αυτή δεν είναι σοβαρή αντιπολιτευτική δουλειά για το δήθεν μεταρρυθμιστικό κόμμα…. Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό από 400 δημοσιεύματα που αφορούν από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, μέχρι τα κέντρα υγείας των ακριτικών περιοχών, η ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία εντόπισε τα εξής προβλήματα (τίτλοι αντίστοιχων δημοσιευμάτων):
Κέντρο Υγείας Βόνιτσας: συνταγογραφούν με προσωπικά laptop
Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλων: απλήρωτοι γιατροί & νοσηλευτές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους
Κέντρο Υγείας Άνω χώρας Ναυπάκτου: Υπάρχει οδηγός χωρίς ασθενοφόρο

Για τα ογκώδη συλλαλητήρια σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι η Νέα Δημοκρατία δεν ακούσε τίποτα; Για τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι που έχουν συμπτύξει τις βάρδιες και στέλνουν ουσιαστικά τους νεφροπαθείς στους ιδιώτες και σε αυτούς που σπέδουν να βγάλουν αδειοδοτήσεις για νέες ιδιωτικές μονάδες αιμοκάθαρσης, η ΝΔ δεν ακούσε τίποτα; Ο ΣΥΡΙΖΑ στον ένα χρόνο μπορεί να τα έκανε μαντάρα, μπορεί να ούρλιαζε επί ΝΔ όταν η Καρδιολογική στο Αγρίνιο ήταν κλειστή δύο – τρεις μέρες και επί των ημερών του με 15 μέρες κλειστή το μήνα την Καρδιολογική δεν του άρεσαν τα συλλαλητήρια… Αλλά όσο γελοίος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο βαθμό σε αδιαφορία και διαφθορά παίρνει η ΝΔ. Γιατί, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε στην Αιτωλοακαρνανία να συμπορευτεί με τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Υγεία, ενώ για τα νοσοκομεία της περιοχής ενδιαφέρον έδειξε μόνο για τη αναξιοκρατία εντός τους και -εννοείται αφού είναι υπέρ της ιδωτικής “πρωτοβουλίας”- για το πως δεν θα λειτουργήσουν οι μαγνητικοί και οι αξονικοί τομογράφοι, οι μαστογράφοι, οι υπέρηχοι και οι περισσότερες διαγνωστικές εξετάσεις και το πως θα υπολειτουργούν οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των Νοσοκομείων. Για να μην ξεχάσουμε τον Σαμαρά που προεκλογικά έταζε πως την επομένη θα φέρει καρδιολόγο στο Αγρίνιο, γιατί δεν το ήξερε και το έμαθε μόλις ήρθε να μιλήσει στο Αγρίνιο… διαφορετικά αν το ήξερε από πριν θα το είχε κάνει Memorial…