Να… «συνεφέρει» τον Παπαναστασίου ήθελε ο Λιατσής

"Σκέφτομαι και την περίπτωση να κινηθώ και εγώ, βάση της παραγράφου 9 της απόφασης που αναφέρεται για ποινικές και αστικές ευθύνες στην περίπτωση μη εφαρμογής της." δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής.

Στον Κουρουμπλή πέτυχε… τον Αποστολάκη ο Λιατσής
Eγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Πύργου σε χθεσινή του συνεδρίαση η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου Πύργου, στον ΧΥΤΑ Παλαίρου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, ο οποίος αναμένεται να δεχθεί 4.500 τόνους απορριμμάτων από τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωινή ο δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής “τόνισε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο της Βόνιτσας Γ. Αποστολάκη που βρισκόταν χθες στο γραφείο του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος του είπε ότι την απόφαση αυτή την έλαβαν μόνο για να γλιτώσουν τα παιδιά από επιδημίες, ως συνέπεια των συσσωρευμένων σκουπιδιών και όχι για τις τοπικές αρχές, αλλά αυτό όπως υπογράμμισε ο δημαρχος Πύργου είναι κατανοητό”.

Επίσης παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Αγρινίου κατέθετε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μεταφορά αποβλήτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στο ΧΥΤΑ Στράτου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου -σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Πρωινή- οι …πολεμικοί τόνοι είχαν πέσει εντελώς. Ο Γ. Λιατσής αναγνώρισε ότι ήταν παραπάνω από ότι έπρεπε επιθετικός προς τον Δήμαρχο Αγρινίου «επειδή η πόλη βρισκόταν και βρίσκεται σε οριακό σημείο» και ότι η πρόθεσή του ήταν να τον «συνεφέρει», ενώ για άλλη μια φορά στην συνέχεια ο δήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο του υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κουρουμπλή που αν και Αιτωλοακαρνάνας δεν δίστασε να τα βάλει με τις δημοτικές αρχές και τους φορείς εκεί, προκειμένου να υπερασπιστεί την υπόθεση του Πύργου σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών από τον Πύργο.