Τα πελατάκια…

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Το αδιέξοδο των ημερών περιγράφεται ως εξής : Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης όχι μόνο να διαχειριστεί το μνημόνιο που έφερε, αλλά και σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με το προσφυγικό, τη φύλαξη των συνόρων, την πιθανή αποπομπή από τη Σένγκεν, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και των Τούρκων στο Αιγαίο. Και από την άλλη, η πρωτοφανής ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες το τελευταίο διάστημα έχουν μείνει με την εντύπωση ότι για τους μόνους για τους οποίους κόπτονται οι Μητσοτάκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης και Λεβέντης είναι για τους θαλασσοδανεισμένους νταβατζήδες καναλάρχες.

Τραγική και αδίεξοδη κατάσταση, την ώρα που οι περισσότερες κοινωνικές τάξεις είναι στα κάγκελα με το… φορολογικό του Κατρούγκαλου, γιατί ασφαλιστικό αυτό δεν είναι. Η αντιπολίτευση και ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία δείχνουν μια προκλητική αδιαφορία όχι μόνο για τους αγρότες, αλλά και για τις άλλες κοινωνικές τάξεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες κτλ. Ο Κυριάκος έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είναι με τα… τρακτέρ και η δήλωση αυτή παρουσιάζεται ως δήθεν αντίβαρο στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Κουραφέξαλα : Όποιος έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το πρωτογενή τομέα, αυτός δεν είναι λαϊκιστής. Αλλά κανείς δεν έχει… Ο γελοίος ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με Υπουργό το… Λαφαζάνη και μαζί με το Μνήμονιο κατάργησε και το Υπουργείο. Τι το ήθελε εξάλλου, αφού ούτε αυτός έχει σχέδιο. Η αντιπολίτευση, κυρίως η ΝΔ, ουσιαστικά έχει την ίδια συμπεριφορά με το ΣΥΡΙΖΑ, ενδιαφέρονται -απ’ ότι εκ των πραγμάτων φαίνεται- μόνο για το στενό δημόσιο τομέα. Τα πελατάκια… Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια τους έδωσε ακόμη και αυξήσεις στο νέο μισθολόγιο. Ακόμη και αν γίνει η περιβόητη οικουμενική κυβέρνηση πάλι μια από τα ίδια θα έχουμε. Ίσως οι ταχύτητες αλλάξουν. Το Μνημόνιο θα υλοποιείται ασθμαίνοντας, μέχρι να έρθει το επόμενο Μνημόνιο.

Η χώρα χρειάζεται να γεννήσει κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό από όλους αυτούς που είναι οι 50 αποχρώσεις του γκρι… Και το καινούργιο πρέπει να έχει ένα μόνο χαρακτηριστικό : να είναι στην πράξη απέναντι στην πελατειακή νοοτροπία. Όλα τα άλλα έρχονται. Αρκεί να φύγει το καρκίνωμα.