Στρίβειν δια των διαβεβαιώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ για το Πανεπιστήμιο

Στην υπόθεση της υποβάθμισης των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, η οποία συνεχίζεται με διάφορους τρόπους και τώρα με μετακινήσεις καθηγητών, το που οδεύουν τα πράγματα είναι ηλίου φαεινότερο.

Τα τμήματα αργά ή γρήγορα θα ξεμείνουν από καθηγητές και είτε θα βάλουν λουκέτο, είτε θα μεταφερθούν στην Πάτρα. Επισήμως έχουμε μια ρητή αναφορά του Υπουργείου από το περασμένο καλοκαίρι για παραμονή των τμημάτων στο Αγρίνιο και μια πρόσφατη διαβεβαίωση από την αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στον Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Γ. Βαρεμένο “ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της χωροθέτησης πανεπιστημίων και πανεπιστημιακών τμημάτων, κάτι που αποτελεί πάγια θέση της Κυβέρνησης”.

Με αυτές τις “διαβεβαιώσεις” και τις “δεσμεύσεις” τα τμήματα δεν σώζονται… Πρέπει να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Βαρεμένος – Τριανταφύλλου το περασμένο καλοκαίρι είχαν καταθέσει στη βουλή αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τα “Οικονομικά στοιχεία Πανεπιστημίου Πατρών και Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας καθώς και στοιχεία του οργανισμού τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών”. Αυτά τα στοιχεία, στις 26 συνημμένες σελίδες, όπως διαβάζουμε στην απάντηση που πήραν, τους δίνουν πλήρουν εικόνα για τα τμήματα και όσον αφορά το διδακτικό προσωπικό, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα. Επομένως οι βουλευτές έχουν γνώμη και άποψη με στοιχεία πλέον και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνουν οι συνεχόμενες μετακινήσεις μελών ΔΕΠ… Άρα το ερώτημα είναι απλό: Αρκούνται στις “διαβεβαιώσεις” και τις “δεσμεύσεις” ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της χωροθέτησης; Δεν βλέπουν ότι τα τμήματα οδεύουν στο λουκέτο παρά τις “διαβεβαιώσεις”, όσο συνεχίζεται η διαρροή μελών ΔΕΠ;