Θέμα χρόνου η μεταστέγαση του Α.Τ Αγίου Βλασίου σε δημοτικό κτίριο

Η μεταστέγαση του Αστυνομικού τμήματος Αγίου Βλασίου στο πρώην κοινοτικό κατάστημα του χωριού είναι μια προσπάθεια που κρατάει πολύ καιρό. Οι πρώτες προσπάθειες ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια περίπου από τον πρόεδρο της της τοπικής κοινότητας Αγίου Βλασίου Κ. Πολυχρόνη Παναγιώτη και του προέδρου της Χούνης κ Στάθη Βασίλη, έπειτα από φήμες ότι θα έκλειναν Αστυνομικά τμήματα της περιοχής για οικονομικούς λόγους. Μετά από συμβούλιο των τοπικών προέδρων της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπύλίων, στάλθηκε αίτημα στο Δ.Σ του δήμου Αγρινίου -επί Δημαρχίας Παύλου Μοσχολιού- στο οποίο ζητούταν η μεταστέγαση του στο πρώτην κοινοτικό γραφείο.

Το Δ.Σ του Δήμου Αγρινίου με σχετική απόφαση παραχώρησε το οίκημα γι τον ως άνω σκοπό. Από κει και πέρα όμως κι ενώ υπήρχαν όλες οι διαπιστεύσεις, ότι αυτή η μετακίνηση ήταν θέμα χρόνου όπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος της κοινότητας Χούνης κ.Στάθης Βασίλης, φάνηκε να σταματάει σε γραφειοκρατικά ζητήματα.
«Αφού πήραμε και την διαβεβαίωση της νέας δημοτικής αρχής, εντοπίσαμε ότι η Αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας προέβαλε μια σειρά απαραίτητων τροποποιήσεων(κάγκελα χωρίσματα κλπ) στο κτήριο.Το θέμα πάγωσε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα αλλά με τις τελευταίες εξελίξεις περί κατάργησης του, ξανά ενεργοποιήθηκε ούτως ώστε να εκλείψουν τουλάχιστον οι οικονομικοί λόγοι η δαπάνη ενοικίου, δηλαδή που επιβάρυνε το Ελληνικό δημόσιο για την στέγαση του”.

Έτσι με νέο έγγραφο προς την Αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας και αφού ο Δήμος Αγρινίου και οι τοπικοί πρόεδροι κυρίως Χούνης και Αγίου Βλασίου έλυσαν το θέμα των τροποποιήσεων κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές, ζητήθηκε η άμεση μεταστέγαση της υπηρεσίας στον προτεινόμενο χώρο. Αυτή τη φορά η απάντηση ήρθε άμεσα και όπως διαβεβαιώνεται η μετακίνηση είναι πια θέμα χρόνου!

πηγή : parakampylianews.blogspot.gr