Με μεγάλη συμμετοχή ο 9ος Ημιμαραθώνιος “Μιχάλης Κούσης” [HDvideo + pics]

ΚΟΥΣΗΣMε μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο ο 9ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος προς τιμήν του Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση. Ο αγώνας ξεκίνησε από τη Δογρή Τριχωνίδας στις 11:30 το πρωί με τερματισμό την πλατεία Δημοκρατίας, στην οποία βρέθηκε πλήθος κόσμου για να χειροκροτήσει τους αθλητές στην καθιερωμένη πια γιορτή του αθλητισμού στο Αγρίνιο.

Νικητής του Ημιμαραθωνίου ήταν ο αθλητής Γιάννης Χαμόδρακας του Μεσσηνιακού με χρόνο 1:16:52, ο οποίος στην περυσινή διοργάνωση είχε τερματίσει πέμπτος. Δεύτερος τερμάτισε ο Άρης Τσίπης της ΑΓΕ Ζακύνθου  και τρίτος ο Γιώργος Αθανασόπουλος ως ανεξάρτητος. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Έμυ Σάπιου, δεύτερη η Αλεξάνδρα Νταρδάκη και τρίτη η Μαρία Βανδουλάκη. Οι πρώτοι στη διαδρομή των 5 χλμ : 1ος Πίσσας Γκάμπριελ, 2ος Σταμούλης, Νίκος 3ος Καρέτσος Γιάννης. Οι πρώτοι στη διαδρομήτων 10 χλμ : 1ος Καραχρήστος Στάθης, 2ος Μάρκος Γιάννης, 3ος Περδικάρης Σπύρος

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αθλητών και στους αγώνες των 5 και των 10 χλμ, αλλά και στο αγώνα του ενός χιλιομέτρου που συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Να σημειωθεί πως ο αγώνας δεν εντάχθηκε φέτος στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αθλητές μεγάλων σωματείων να μην έρθουν να τρέξουν στο Αγρίνιο.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου σε δήλωσή του ανέφερε : “Ο Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» έχει αποκτήσει πλέον μεγάλη απήχηση. Είναι μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, είναι η συνεργασία που φέρνει κοντά χιλιάδες δρομείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και ολόκληρη την Αγρινιώτικη κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν και όσους συνέδραμαν σε αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση και κατάφεραν να δώσουν στον Ημιμαραθώνιο τη σημασία και τη βαρύτητα που του αξίζει.”