Ο σούπερ σταρ Ουάρντα, ο Κάπελ και οι λύσεις από τον πάγκο

φωτό : paravatos.eu

Η δύναμή του είναι τα άκρα του και το JOINSPORTS εξηγεί γιατί τα εξτρέμ είναι ο κωδικός νίκης στο ντέρμπι με τον ΠΑΣ Γιάννινα…

Αν υποθέσουμε ότι ο ΠΑΣ προσεγγίσει τον Παναιτωλικό με την τακτική που χρησιμοποίησε στα παιχνίδια με Αστέρα και Πανθρακικό, δηλαδή το 3-5-2, τότε ο Παναιτωλικός σε κανονική ροή αγώνα θα μπορεί να χτυπήσει μόνο από τις δύο «πτέρυγες». Το 3-5-2 δεν δίνει πολλές λύσεις στον Παναιτωλικό σε ό, τι αφορά την επιθετική δραστηριότητα. Ο άξονας θα είναι κλειστός, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να έχει καλλιστα έξι παίκτες (τρεις οι κεντρικοί αμυντικοί, τρεις οι χαφ). Συνεπώς ο Παναιτωλικός δεν μπορεί να επιτεθεί κατά μέτωπο από τον άξονα. Το όπλο, όμως, του Παναιτωλικού είναι τα άκρα του, τόσο τα εξτρέμ όσο και τα ακραία μπακ.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu

Η ταχύτητα και οι αντεπιθέσεις
Ο Αμρ Ουάρντα και ο Λεάντρο Κάπελ είναι οι βασικοι εξτρέμ του Παναιτωλικού και από την απόδοσή τους εξαρτάται η ειθετική δραστηριότητα του Παναιτωλικού. Ας δούμε τον καθένα ξεχωριστά.

Αμρ Ουάρντα: Είναι ο σούπερ σταρ της ομάδας και μέσα στο γήπεδο κάνει τις περισσότερες δουλειές. Όλες οι επιθέσεις παιρνούν από τα πόδια του. Όπλο του είναι η τεχνική κατάρτιση που πολλές φορές ξεσηκώνει τον κόσμο. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη απέδειξε γιατί ο τίτλος του σούπερ σταρ δεν του δόθηκε τυχαία. Σκόραρε δις και μετά το δεύτερο γκολ της Ξάνθης πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στον βαθμό της ισοπαλίας.

Λεάντρο Κάπελ: Όταν βρεθεί στην καλή του μέρα, μπορεί να χαρακτηριστεί ασταμάτητος. Έχει την απαιτούμενη ταχύτητα για να εκμεταλλευτεί τις κόντρα επιθέσεις που μπορεί να έχει ο Παναιτωλικός μέσα σε ένα 90λεπτο.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu

Οι λύσεις από τον πάγκο, Κλέσιο, Φερέιρα και Μουνιος
Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Παναιτωλικός αποφάσισε να αποκτήσει ποδοσφαιριστές, όχι για να καλύψει τα κενά στο ρόστερ, αλλά για να βρει το γιατρικό με τους πολλούς τραυματισμούς.Οι Κλέσιο, Φερέιρα και Μουνιός είναι οι back up λύσεις που θα ήθελε να έχει ο κάθε προπονητής. Και οι τρεις τους είναι παίκτες ενδεκάδας και ο καθένας από αυτούς δίνει διαφορετικά πράγματα.

Κλεσιο: Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να είναι σπρίντερ. Είναι από τους γρηγορότερους παίκτες του πρωταθλήματος. Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ο Κλέσιο ίσως αποδειχθεί απαραίτητος σε περίπτωση που το παιχνίδι θελήσει ο Μαντζουράκης να το χτυπήσει στην ταχύτητα.

Φερέιρα: Ο Αργεντινός με την εμπειρία που κουβαλάει, αλλά και με τις εκτελέσεις των φάουλ δίνει ένα επιπλέον… πόντο στην επίθεση. Θυμηθείτε το ματς με τον Πλατανιά Χανίων στο γκολ που πέτυχε ο Μαρκόβσκι. Βέβαια ο Φερέιρα δεν έχει αγωνιστεί και πάρα πολύ…

Μουνιός: Με το καλημέρα ο Μουνιός έγινε απαραίτητος και γνώρισε την… ελληνική πραγματικότητα με τους διαιτητές. Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό σκόραρε δύο φορές κΙ στο ματς με τον Πλατανια αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Έχει εκτίσει την ποινή του και είναι διαθέσιμός για το ντέρμπι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

πηγή : joinsports.gr