Χάρτης Υγείας : Το νέο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

Το ΑγρίνιοCulture.gr αποκαλκύπτει σήμερα τον νέο χάρτη Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία με βάση την εισήγηση της 6ηςΥΠΕ. Στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας προτείνεται το Κέντρο Υγείας Κατούνας να είναι 8ωρης λειτουργίας και να καλύπτεται εφημεριακά από τα ΚΥ Αμφιλοχίας και Βόνιτσας.

ΔΙΚΤΥΟ ΠΦΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Το δίκτυο συγκροτείται από 2 ΚΥ (Κατούνας και Βόνιτσας) και τα διασυνδεόμενα με αυτά 8 ΠΙ.
Το ΚΥ Κατούνας προτείνεται να είναι 8ωρης λειτουργίας και να καλύπτεται εφημεριακά από τα ΚΥ Αμφιλοχίας και Βόνιτσας (και αντίστροφα στηρίζει την εφημερία τους με το προσωπικό του) . Η στελέχωσή του σε γιατρούς : 4 γ.γ (υπηρετούν 4) και σε νοσηλευτικό : 4 νοσηλεύτριες (υπηρετούν 2) και 2 επισκέπτριες (υπηρετούν 0).
Συνολικές ανάγκες σε προσωπικό : 4 άτομα
Το ΚΥ Βόνιτσας είναι 24ωρης λειτουργίας (με την δυνατότητα να διακομίζει επείγοντα περιστατικά και στο νοσοκομείο Πρέβεζας). Λειτουργούν ιατρεία γεν. ιατρικής / παθολογίας και παιδιατρικό. Επίσης λειτουργεί οδοντιατρείο και υπάρχει ο αναγκαίος εργαστηριακός εξοπλισμός (ακτινολογικό, αναλυτής). Η αναγκαία στελέχωσή του σε γιατρούς είναι γ.γ / παθολόγοι 5 (υπηρετούν 3), παιδίατρος 1 (υπηρετεί 1) , οδοντίατρος 1 (υπηρετεί 1) .
Σε νοσηλευτικό προσωπικό: νοσηλεύτριες 7 (υπηρετούν 7), επισκέπτριες 2 (υπηρετεί 1) , μαία 1 (υπηρετεί 1) , τραυματιοφορείς 2 (υπηρετούν 0). Τεχνολόγοι εργαστηρίων : 4 (υπηρετεί 1). Διοικητικό κλπ προσωπικό 2 (υπηρετεί 1). Συνολικές ανάγκες σε προσωπικό :9 άτομα.