Έρχονται οι γιατροί με «μπλοκάκι» στο ΕΣΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Ανοίγει διάπλατα πλέον η πόρτα των Δημοσίων νοσοκομείων ώστε να προσλαμβάνονται γιατροί στο ΕΣΥ αλά καρτ και μάλιστα χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η είδηση, ότι είναι κλειστά και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης λόγω έλλειψης γιατρών, αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη γιατρών με μπλοκάκι με το επιχείρημα ότι η ανταπόκριση είναι μειωμένη.

Από την άλλη πλευρά σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία αλλά και στους εργαζόμενους, ο Ανδρέας Ξανθός έδωσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «στο ΤΕΠ της Παθολογικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που υποτίθεται δεν λειτουργούσε, εξετάστηκαν την 1/3/2016 είκοσι (20) ασθενείς, την 2/3/2016 είκοσι τρείς (23) ασθενείς και 3/3/2016( έως και αυτή τη στιγμή) εξετάστηκαν τρείς (3)ασθενείς».Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι τα τελευταία έξι (6) έτη οι Παθολογικές Κλινικές των δύο Νοσοκομείων, όπως και άλλες Κλινικές τους, είναι υποστελεχωμένες διότι δεν έγιναν προσλήψεις ιατρών.

Πάντως ο αρμόδιος υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι εκδίδει αποφάσεις τοποθέτησης επικουρικών ιατρών, ωστόσο η ανταπόκριση είναι μειωμένη. (Όμως, όπως είχε δημοσιοποιήσει αποκλειστικά το www. healthreport.gr ήταν στους σχεδιασμούς του υπ. υγείας ο διορισμός γιατρών αλά καρτ). Έτσι αναγκάσθηκε να προχωρήσει στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων για πρόσληψη ιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών ενώ, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Υγείας η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις. Αξίζει να υπενθιμιστεί εδώ ότι η πρόσληψη γιατρών αλά κάρτ αποτελεί εδώ και χρόνια κόκκινο πανί για τους νοσοκομειακούς γιατρούς αφού έτσι ίσως χάσουν το δικαίωμα της μονιμότητας.

πηγή : healthreport.gr