Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Μεσολόγγι

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Το δράμα της προσφυγιάς δεν έπαψε ποτέ να επαναλαμβάνεται, μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν και οι διαδρομές που γίνονται ακόμη πιο μαρτυρικές.Το 1922, ήταν το 1,5 εκατομμύριο Ελλήνων της Μικράς Ασίας που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, διωγμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες όπου διέπρεπαν επί αιώνες.Σήμερα, είναι οι Σύριοι –και όχι μόνο– πρόσφυγες, θύματα ενός αδυσώπητου, παράλογου πολέμου όπου διακυβεύονται τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα, συμφέροντα που αδιαφορούν πλήρως για τη ζωή και τα δικαιώματα του ανθρώπου, ακόμη και για τα στοιχειώδη δικαιώματα των παιδιών.

Παιδιών που έμειναν χωρίς σπίτι, χωρίς σχολείο, χωρίς γονείς, αθώων παιδιών που θαλασσοπνίγονται σε μια απελπισμένη πορεία για ένα καλύτερο αύριο, που εναποθέτουν το παρόν και το μέλλον τους σε μια αβέβαιη φυγή, σε μια σύγχρονη Οδύσσεια των απεγνωσμένων και των αδικημένων.Μπροστά σε αυτή την ανείπωτη , παράλογη τραγωδία, εμείς εδώ σε αυτόν τον τόπο που τόσο έχει υποφέρει και δοκιμαστεί από την προσφυγιά μέσα τους αιώνες, απλώνουμε και τα δυο μας χέρια στους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν, δίχως οι ίδιοι να το θελήσουν, στην ανάγκη μας.

Η Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Ι.Π. Μεσολογγίου, καλεί τους πολίτες του Δήμου σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο να βοηθήσουν την προσπάθειά μας για την συλλογή των εφοδίων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση των προσφύγων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έρχονται, από τις ομάδες αρωγής των προσφύγων, υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για ορισμένα είδη τα οποία διαφέρουν από χώρο σε χώρο αλλά και από μέρα σε μέρα. Η ομάδα μας επιλέγει να στείλει την βοήθεια που θα συγκεντρώσει, στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο έχει άμεση ανάγκη από τα παρακάτω είδη.
Πιπίλες
Πιπίλες για τα μπιμπερό
Βουρτσάκια καθαρισμού μπιμπερό
Σαπούνια
Κρέμες για συγκάματα & αφυδάτωση
Pampers για μωρά 1ος μηνός
Ταλκ
Οδοντόκρεμες – Οδοντόβουρτσες
3 τσίγκινα boiler επαγγελματικά (20 λίτρων)
Χάρτινα ποτήρια
Μπαλόνια
Χαρτί Α4
Μαρκαδόροι
Χαρτοταινίες
Πίνακες ανακοινώσεων (από φελλό)
Γάντια μιας χρήσης (small – medium – large)
Σακούλες κήπου
Πτυσσόμενα τραπέζια
Τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Όσον αφορά τους εθελοντές, ζητούνται:
άτομα για τακτοποίηση ειδών
άτομα για τακτοποίηση και καθαριότητα χώρων
άτομα για προετοιμασία και σερβίρισμα (πρωινό – γεύμα – δείπνο)
γιατροί, ειδικά παιδίατροι και παθολόγοι, αλλά και όλων των ειδικοτήτων
Νοσηλευτές
Μεταφραστές
Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν και άλλα είδη, πέραν των ανωτέρω θα σταλούν σε άλλες περιοχές που τα έχουν ανάγκη.

Τα εφόδια θα συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου, σε συγκεκριμένη αίθουσα που μας έχει διατεθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή με ωράριο : Από 10.00 έως 13.00 και από 18.00 έως 20.00

Η διάρκεια της συγκέντρωσης των εφοδίων θα είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου οπότε και θα επανεξετάσουμε την κατάσταση. Οι αποστολές των εφοδίων θα είναι συνεχείς και άμεσες καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα.Επίσης σας ενημερώνουμε ότι συγκροτείται ομάδα εθελοντών για παροχή επί τόπου βοήθειας σε κέντρο προσφύγων και σε μέρες που θα αποφασίσουμε. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει στην ομάδα και συμμετοχή ιατρού . Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώνουν την διαθεσιμότητά τους και τις μέρες που μπορούν, στο Εργατικό Κέντρο τις παραπάνω ημέρες και ώρες.

Κανένας πρόσφυγας μόνος του, κανένα παιδί αφημένο στην τύχη του.