Στο Σύμφωνο Δημάρχων υπέρ της Τοπικής Βιώσιμης Ενέργειας ο δήμος Αγρινίου

Στο Σύμφωνο Δημάρχων υπέρ της Τοπικής Βιώσιμης Ενέργειας αποφάσισε να προσχωρήσει ο δήμος Αγρινίου.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020 και κατά 40% έως το 2030. Το νέο ολοκληρωμένο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Οκτωβρίου 2015. Οι τρεις πυλώνες του ενισχυμένου Συμφώνου, δηλαδή μετριασμός, προσαρμογή και ασφαλής, βιώσιμη και οικονομικά προσιτή ενέργεια, εγκρίθηκαν με συμβολικό τρόπο.

Η προσχώρηση του Δήμου Αγρινίου στο Σύμφωνο Δημάρχων:
• εξυπηρετεί την δημόσια έκφραση και πρόθεση συμμετοχής του Δήμου στην προσπάθεια επίτευξης των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για μείωση των εκπομπών Co2
• συμβάλει στην ένταξή του σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια τοπικών αρχών, με σημαντική εμπειρία στην υιοθέτηση τοπικών πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας.
• Συμβάλει στην οικοδόμηση ευρωπαϊκού προφίλ στη δράση του ενώ παράλληλα επτυγχάνεται η «επιλεξιμότητα» του Δήμου σε μια σειρά ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πρωτοβουλιών με στόχο την χρηματοδότηση δράσεων και των αναγκαίων εκείνων έργων για να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από την υπογραφή του Συμφώνου.

Το σύμφωνο Δημάρχων έχουν υπογράψει έως σήμερα περισσότεροι από 125 ΟΤΑ της χώρας.