Δέδες: Στην κυκλοφορία το καλοκαίρι το τμήμα Κουβαράς – Αμφιλοχία

Την λειτουργία του πρώτου τμήματος της Ιόνιας Οδού από τον Κουβαρά μέχρι και την παράκαμψη Αμφιλοχίας το καλοκαίρι προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Ηπείρου. Μέσα στο 2016 θα λειτουργήσει το τμήμα Ιωάννινα-Άρτα, ενώ συνολική παράδοση του έργου θα είναι τον Μάρτιο του 2017.

Ο Γενικός Γραμματέας μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Ο στόχος της παράδοσης το Μάρτιο του 2017 είναι εθνικός. Αν η πατρίδα μας δεν καταφέρει να τον εκπληρώσει, θα αναγκαστεί να επιστρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και να πληρώσει πρόστιμα σε σχέση με την καθυστέρηση του έργου.Άρα η συσπείρωση και η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, και της κατασκευαστικής κοινοπραξίας και των υπηρεσιών του Υπουργείου, αλλά και η καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας είναι αναγκαία για να επιτύχουμε αυτό το στόχο. Μετά την εικόνα που είχαμε σήμερα θεωρούμε σίγουρα ότι θα τον πετύχουμε.Ήδη υπάρχουν και δύο ενδιάμεσοι χρονικοί ορίζοντες. Ότι αρκετά χιλιόμετρα δρόμου, από το Κουβαρά μέχρι την Αμφιλοχία, παρακάμπτοντας την Αμφιλοχία θα παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, ενώ το κομμάτι Ιωάννινα-Άρτα θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί μέχρι τέλος της χρονιάς”.

Το θέμα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιονία Οδό έθεσε ο Γ. Βαρεμένος
Αναλυτική συζήτηση για τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν στην Αιτωλοακαρνανία, είχε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε κατά την επίσκεψή του σε εργοτάξια του νομού.
Ο Γιώργος Βαρεμένος έθεσε το θέμα της άμεσης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιονία Οδό, το οποίο έχει θέσει και στον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι αποτελεί αντικείμενο μελέτης αν θα αντιμετωπισθεί σε αυτό ή σε επόμενο έργο. Έθεσε, επίσης, το θέμα των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε τη διαβεβαίωση που έχει δώσει και ο υπουργός σε προηγούμενο διάβημα του βουλευτή, για την καταβολή τους το ταχύτερο δυνατόν και κατά προτεραιότητα. Έθεσε, τέλος, το θέμα των αποζημιώσεων των επικειμένων σε απαλλοτριωμένα ακίνητα, που αποτελεί και προϋπόθεση για να προχωρήσει το έργο της οδού Αγρινίου – Καρπενησίου. Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι τα αναγκαία ποσά υπάρχουν και θα καταβληθούν αμέσως.