Θετική αποτίμηση χωρίς λευκή επιταγή για την πρόταση της ΥΠΕ από το Σωματείο Εργαζομένων

Θετικά αποτιμά τα περισσότερα σημεία της πρότασης της 6ης ΥΠΕ για την αναδιοργάνωση των δομών Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου Β. Παπασπύρου.

“Σε πρώτη φάση αυτή την εισήγηση της 6ης ΥΠΕ την βλέπουμε κατά τα περισσότερα σημεία προς τη θετική κατεύθυνση. Περιμένουμε βέβαια να δούμε και το αποτέλεσμα και να γίνονται πράξη όσα εισηγείται η 6η ΥΠΕ” αναφέρει αρχικά και προσθέτει πως οι εργαζόμενοι δεν δίνουν λευκή επιταγή και θα είναι σε εγρήγορση για όσα προβλήματα προκύψουν. Αναφορικά με το ζήτημα της διασύνδεσης των νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου, ο Β. Παπασπύρου ανέφερε πως “αν πραγματικά δημιουργείται πρόβλημα με τη διασύνδεση δεν διαφωνούμε να υπάρξει η αποσύνδεση, μας ενδιαφέρει να εξυπηρείται ο ασθενής και να μην φεύγει από το νομό”.

Ο Β. Παπασπύρου διαφωνεί με την άποψη πως η πρόταση της 6ης ΥΠΕ είναι γραμμένη στο πόδι σημειώνει ωστόσο πως υπάρχει ένας προβληματισμός σχετικά με τις προσλήψεις που προβλέπονται σε βάθος πενταετίας και το αν είναι εφικτές με βάση τα οικονομικά δεδομένα. Τέλος σχετικά με τη διαφαινόμενη καθυστέρηση στον ορισμό νέων διοικητών στα νοσοκομεία χαρακτηρίζει αρνητική εξέλιξη την καθυστέρηση και πρόσθεσε πως τέτοια θέματα πρέπει να λύνονται γρήγορα από την Κυβέρνηση.