Πελαγοδρομούσε ο Παναιτωλικός – 0-3 ο ΠΑΟΚ

φωτο: paravatos.eu

“Πνίγηκε” στη βροχή ο Παναιτωλικός και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να προβάλλει αξιολόγη αντίσταση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μοιραία η ήττα (0-3) για τον Παναιτωλικό απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ κατώ πολύ ανώτερο, που μπορούσε και μεγαλύτερο σκορ. Η άμυνα του Παναιτωλικού κυριολεκτικά πελαγοδρομούσε, καθώς ο Αθανασιάδης εξέθεσε σε πολλές περιπτώσεις τους αμυντικούς, βγαίνοντας συνεχώς στην πλάτη τους.

Ο δικέφαλος του Βορρά μπήκε φουριόζος στην αναμέτρηση και μέχρι το 18′ είχε ήδη καταφέρει να δημιουργήσει τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Στις τρεις περιπτώσεις ο Κυριακίδης είπε “όχι” σε Μυστακίδη, Πέλκα και Αθανασιάδη, ενώ στην τέταρτη ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.Ο επιμένων νικά όμως κι έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 22ο λεπτό. Ο Βίτορ συνδυάστηκε όμορφα με τον Αθανασιάδη, ο τελευταίος πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και αμέσως την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1. Στο 34′ ο Παναιτωλικός σημείωσε την πρώτη του φάση στο ματς, με τον Μουνιός να κάνει ένα φιλόδοξο ψαλιδάκι εκτός περιοχής και τη μπάλα να φεύγει ψηλά. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αθανασιάδης υποδέχθηκε την τρομερή μπαλιά του Βίτορ και νίκησε για δεύτερη φορά τον Κυριακίδη, γράφοντας το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.

φωτο: paravatos.eu
φωτο: paravatos.eu
Μπορούσε κι άλλα γκολ
Η βροχή όλο και δυνάμωνε, έχοντας προηγηθεί και χαλάζι στην ανάπαυλα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να δυσκολεύονται αρκετά, αλλά τον Κλάους να χάνει και πάλι ευκαιρία στο 47` για το 0-3! Η αλήθεια είναι αυτό που βλέπαμε στο β` μέρος δεν ήταν ποδόσφαιρο, αφού η μπάλα μετά βίας κυλούσε λόγω της λάσπης στον αγωνιστικό χώρο… Ακόμα κι έτσι στο 56` ο Κάτσε, βοηθούμενος κι από το λασπωμένο τερέν, είχε ένα ωραίο πλασέ άουτ. Κοροβέσης και Μυστακίδης στο 66` δεν μπόρεσαν από κοντά το 0-3 κι όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ αγκάλιαζε πιο πολύ τη νίκη. Στο 68` ο Μουνιός ολομόναχος έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στο 69` έγινε το 0-3 με την κεφαλιά του Κοροβέση από ωραία σέντρα του Μυστακίδη! Τα όσα ακολούθησαν ήταν μάλλον διαδικαστικά με τον ΠΑΟΚ στο τέλος να πανηγυρίζει τη νίκη!

φωτο : paravatos.eu

Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός:Κυριακίδης, Κέβιν (74′ Βασιλείου), Μάκος, Κούσας, Μύγας, Φερέιρα (46′ Χαντάκιας), Μουνιός, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Μαρκόβσκι, Ουάρντα (79′ Ρουμπουλάκου)
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ (85′ Μαλεζάς), Κίτσιου, Τζιόλης, Χαρίσης, Κάτσε, Πέλκας (59′ Κοροβέσης), Μυστακίδης, Αθανασιάδης