Στην τροποποίηση της χωροθέτησης της Μαρίνας συμφώνησε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου

Θετική γνώμη σχετικά με την οριστικοποίηση της χωροθέτησης της Μαρίνας Μεσολογγίου εξέφρασε με απόφαση του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκε σχετικό αίτημα της Μαρίνας Μεσολόγγι ΑΕ προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου, προκειμένου να προβεί στη υλοποίηση της απόφασής της περί τροποποιήσεως του σχεδίου χωροθέτησης και με την υποβολή της σχετικής αίτησης προς το Υπουργείο Τουρισμού η οποία απαιτεί την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Αναλυτικά εγκρίνονται οι παρακάτω αλλαγές.
1. O χώρος και οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων λεωφορείων μοτοποδηλάτων και τροχοβιλών θα είναι βάσει των προδιαγραφών, όπως έχουν τοποθετηθεί στο νέο σχέδιο χωροθέτησης, που αυτές βρίσκονται στην αρχή της εισόδου της Μαρίνας αριστερά και δεξιά σε νέα οικοδομικά τετράγωνα όπως απαιτείται.
2. Αριστερά της εισόδου δημιουργείται χώρος χερσαίας απόθεσης σκαφών ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες (καλοκαιριού) θα χρησιμοποιείται για έκθεση τοπικών γεωργικών προϊόντων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου άνευ ανταλλάγματος, με την υποχρέωση βέβαια επαναφοράς στην αρχική κατάσταση (καθαρισμός του χώρου)
3. Η σημερινή περίφραξη δεν ανταποκρίνεται στην χωροθέτηση και στα στρέμματα που είχε μέχρι σήμερα η Μαρίνα, και για αυτό τον λόγο με την καινούργια χωροθέτηση θα αντικατασταθεί στην νόμιμη Θέση, όπως προβλέπεται από τις συντεταγμένες του σχεδίου
4. Η χερσαία απόθεση σκαφών θα είναι δεξιά της εισόδου και το μεγαλύτερο μέρος στο πίσω μέρος του οικοπέδου (νότιο)
5. Η θαλάσσια επέκταση θα γίνει βάσει τον αριθμό των τετραγωνικών από την διαφορά της παλαιάς καταργούμενης το νέο σχέδιο ράμπας σκαφών (Travel lift), θα επεκταθεί προς τα έξω, ώστε να εξακολουθεί να έχουμε το ίδιο σχήμα και τα ίδια τετραγωνικά
6. Στο νέο σχέδιο, φαίνονται οι νέοι δρόμοι που θα διασχίζουν την Μαρίνα έως τον χώρο επισκευής σκαφών (Ο.Τ 8) και θα είναι και ένας δευτερεύοντας δρόμος ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιάς, οχήματα έκτακτης ανάγκης)
7. Η νέα θέση του Travel lift θα γίνει σε υποθαλάσσια θέση με επίχωση και θα καταργηθεί η παλαιά γιατί έχει τριπλάσιο κοστολόγιο
8. Θα προστεθούν δύο νέες προβλήτες. Η μία θα είναι εκεί που καταργείται το Travel lift και δεύτερη θα είναι αριστερά της εισόδου και οι τέσσερις υπάρχουσες προβλήτες θα επεκταθούν προς τα ανατολικά
9. Προσθήκη στον β” όροφο του κτιρίου 2 στο Ο.Τ1 που βρίσκεται η διοίκηση —γραφεία της εταιρείας για συνεδριάσεις κ.λ.π. του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου άνευ ανταλλάγματος και άλλων ενδιαφερομένων κατόπιν αιτήσεως και έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε.
Οι παραπάνω αλλαγές απαιτούνται λόγω των προδιαγραφών και είναι απαραίτητη η τροποποίηση της χωροθέτησης της Μαρίνας, διότι μέχρι σήμερα η χωροθέτησή της ήταν λανθασμένη ως προς την θέση, ως προς τα κτίρια και το σχήμα. Οι υπόλοιπες χρήσεις παραμένουν οι ίδιες.

Έχοντας υπόψη και νομική γνωμοδότηση οι παραπάνω αλλαγές απαιτούνται, σύμφωνα με τον αιτούμενο επαναπροσδιορισμό της χωροθέτησης, ο οποίος κρίνεται αναγκαίος καθ’ όσον:
1. Οι αναγραφόμενες συντεταγμένες των ορίων του Τουριστικού Λιμένα όπως αναφέρονται στην 5588/4-4-2012 τροποποίηση χωροθέτησης της υπ’ αριθμ. Τ/1421/7-4-1997 Υ.Α. χωροθέτησης του Τ.Λ. Μεσολογγίου που βασίζονται στο σχέδιο «Οριζοντιογραφία — Γενική Διάταξη ‘Εργων» είναι λαθεμένες και δεν συμπίπτουν με την εν λόγω αποτύπωση. (Το οικόπεδο στην Υπουργική απόφαση απεικονίζεται σε διαφορετική θέση από τη θέση που πραγματικά βρίσκεται).
2. Έχουν μεταβληθεί οι αποστάσεις κτιρίων από τα όρια του οικοπέδου προς το μέρος της θάλασσας.
3. Έχουν αλλάξει οι χρήσεις και τα γεωμετρικά στοιχεία κτιρίων, που είναι απαραίτητος α) για την διόρθωση και ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών περιπτώσεων η έγκριση της οποίας απαιτεί προϋπόθεση έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου και β) για την επιμέρους αδειοδότηση της άδειας λειτουργίας της Μαρίνα Μεσολόγγι ΑΕ.