“Βλέπουν” εγκληματική οργάνωση πίσω από την αερολέσχη Μεσολογγίου [video]

Tι μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο Mega
Ο πρόεδρος της αερολέσχης που ήταν και πρώην δήμαρχος, από κοινού με τέσσερα ακόμη άτομα, βρίσκονταν πίσω από την μεγάλη επιχείρηση που είχε στηθεί στην αερολέσχη Μεσολογγίου για τη μεταφορά μεταναστών στην Ιταλία, η δράση της οποίας είδε χθες το φως της δημοσιότητας.Ειδικότερα, αργά χθες τη νύχτα εντοπίστηκε από τις Αρχές ένα ακόμη άτομο, πιλότος, ενώ πλέον αναζητείται ένας ακόμη στην περιοχή του Κιλκίς.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για μια καλά στημένη επιχείρηση εγκληματικής οργάνωσης με συγκεκριμένους ρόλους των μελών της. Από την έρευνα μάλιστα προέκυψε ότι τα μέλη της δρούσαν για πάνω απο ένα χρόνο ζητώντας από 4.500 ευρώ έως και 7.000 ευρώ για τον κάθε παράτυπο μετανάστη.Οι ίδιοι φαίνεται ότι ακολουθούσαν συγκεκριμένη διαδρομή, με το αεροπλάνο να απογειώνεται από τα Μέγαρα για Άραξο όπου υπήρχε σχέδιο πτήσης για Ιταλία. Όμως, πρώτα μετέβαινε στην αερολέσχη του Μεσολογγίου όπου και επιβιβάζονταν οι μετανάστες. Τελικός προορισμός ήταν το Λέτζε της Ιταλίας.

Το κύκλωμα που χορηγούσε και πλαστά έγγραφα -όπως έγινε με τους ιρακινούς που συνελήφθησαν επ αυτοφόρω- είχε μαζί του πλαστά έγγραφα Ρουμανίας, ενώ ο Κουρδικής καταγωγής αρχηγός αρχηγός έχει σχέσεις με δουλεμπόρους στην Τουρκία. Πλέον, οι επαφές του τελευταίου έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.