Απόντος του Καραπάνου το δημοτικό συμβούλιο για τη μαρίνα

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στο θέμα: «Η λειτουργία της Μαρίνας Α.Ε και η προστασία συμφερόντων του δήμου». Η συνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα των παρατάξεων Κατσούλη, Μουρκούση και Τέγα και κρίνεται ως κατεπείγουσα κατόπιν αίτησης που κατατέθηκε ηλεκτρονικά εκ μέρους Δημοτικών Συμβούλων και σε εφαρμογή του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο στην εν λόγω συνεδρίαση δεν θα παραστεί ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος λόγω ανυπέρβλητων υποχρεώσεων που αφορούν το Δήμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε δήλωσή του αναφέρει ότι το αίτημά του μετάθεσή της συνεδρίασης δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία των αιτούντων τη συνεδρίαση δημοτικών συμβούλων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η ένταση μεταξύ αντιπολίτευσης και δημοτικής αρχής για το θέμα έχει αυξηθεί μετά και το εξώδικο των επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Πλέον μετά τη διαμάχη για το ορισμό της συνδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η ένταση θα κορυφωθεί…

Αναλυτικά σε δήλωση του για την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος γνωστοποιεί τα εξής:
«Οφείλω να ενημερώσω τους συνδημότες μας ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δύναται να παραστώ, λόγω σοβαρών και ανυπέρβλητων υποχρεώσεων που αφορούν το Δήμο μας (συνεδρίαση σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίαση στην Π.Ε.Δ., Γενική συνέλευση της «Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, συνεδρίαση Δ.Σ. «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.».Κατόπιν των παραπάνω, υπέβαλλα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αίτημα αναβολής της αυριανής συνεδρίασης και μετάθεσή της για την επόμενη Τρίτη. Όπως ενημερώθηκα προφορικά από τον ίδιο, το αίτημά μου αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία των αιτούντων τη συνεδρίαση δημοτικών συμβούλων”.