Διεργασίες με όρους εσωστρέφειας στην τοπική ΝΔ

Μεταξύ μας, γιατί έτσι μας αρέσει! Αυτή είναι η εικόνα που αποπνέει η ΝΔ ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή των τοπικών της οργάνων (ΟΝΝΕΔ, ΔΗΜ.ΤΟ και ΝΟΔΕ) το προσεχές διάστημα.

Οι περισσότεροι δυστυχώς αντιλαμβάνονται τις εσωκομματικές διαδικασίες με όρους εσωστρέφειας, γι’ αυτό και οι διεργασίες μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν μόνο συναντήσεις για τον σχηματισμό ομαδοποιήσεων και την προώθηση από τους πάτρωνες των υποψηφιοτήτων που θεωρούν ότι θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τα ίδια κομματικά τους συμφέροντα… Από σήμερα που ανοίγει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, ας ελπίσουμε να δούμε κάτι διαφορετικό. Να ακούσουμε κάποια πρόταση για τις τοπικές οργανώσεις που παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης και είναι ανύπαρκτες σε επίπεδο παρέμβασης. Και βέβαια αυτή δεν είναι η εικόνα των οργανώσεων μονάχα σήμερα, αλλά τα τελευταία χρόνια. Τρανή απόδειξη, ότι εδώ και πολύ καιρό στην Αιτωλοακαρνανία, η ΝΟΔΕ και η τοπική του Αγρινίου είναι άστεγες λόγω χρεών…

Πάντως μετά την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα και την δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι λίγοι οι νεοδημοκράτες που θεωρητικά θα έβλεπαν με καλό μάτι την ενεργότερη συμμετοχή τους στα κομματικά δρώμενα, έστω και από τη μεριά του απλού μέλους μιας Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής, βλέποντας όμως λίγο – πολύ να διεκδικούν τα κομματικά πόστα οι ίδιοι και οι ίδιοι και όσοι εξαντλούν τη δραστηριότητά τους στο facebook και στο παρασκήνιο, εμφανίζονται επιφυλακτικοί.