Ο Παναιτωλικός, το «δώρο» και η ιστορική νίκη

Ο Βαγγέλης Πήχας γράφει στο προσωπικό του blog στο JOINSPORTS για την σπουδαία νίκη του Παναιτωλικού κόντρα στην ΑΕΚ η οποία αγωνίστηκε στο Αγρίνιο ανορθόδοξα…

Στο ηλιόλουστο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός επιφύλασσε το καλύτερο για το τέλος. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Μαντζουράκη έκανε το ωραιότερο δώρο στους φίλους της ομάδας που κατέκλυσαν το πανέμορφο γήπεδο της πόλης.
Ο Πάουλο – ο καλύτερος παίκτης του αγώνα – τιμώρησε την ΑΕΚ, η οποία προσπάθησε με ανορθόδοξο ποδόσφαιρο να αντιμετωπίσει το πάθος και την δύναμη που αντέταξαν οι Αγρινιώτες απέναντι στην ομάδα του Πογιέτ.

ΠαναιτωλικόςΧωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας και εμφανίζοντας τη γνωστή δυσκοιλιότητα εκτός έδρας, η «Ένωση» ήθελε -αλλά δεν μπορούσε- να πάρει τον έλεγχο.
Με μακρινά σουτ οι κιτρινόμαυροι δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κυριακίδη, ο οποίος για άλλο ένα ματς ήταν εξαιρετικός.

Ο Παναιτωλικός σε αυτό το παιχνίδι ήταν καλά διαβασμένος και ταυτόχρονα καλά στημένος απέναντι στο σύστημα του Πογιέτ.Ο Γιάννης Μαντζουράκης παρότι είχε αρκετές και σημαντικές απουσίες, εμπιστεύτηκε θέση βασικού και στον Χαντάκια αλλά και στον Ρουμπουλάκου, ενώ σε σχέση με άλλα ματς ενίσχυσε το κέντρο και τον άξονα του,

Ο Παναιτωλικός είχε έτσι την δυνατότητα να κρατά μακριά από την περιοχή του την ΑΕΚ, η οποία για ένα ακόμη εκτός έδρας ματς ήταν νωχελική και γενικά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.Ο Παναιτωλικός πέτυχε μία μεγάλη νίκη την πρώτη του απέναντι στην ΑΕΚ στην πολύχρονη ιστορία του.

πηγή : joinsports.gr