Ποιες απουσίες…;

Ο Παναιτωλικός δεν κέρδισε μόνο την ΑΕΚ, αλλά και τον κακό του εαυτό που παρουσίασε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ…

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν ήταν μόνο ένα παιχνίδι με μια από τις «μεγάλες» της Ελλάδας, ούτε ήταν ένα ραντεβού με την ιστορία καθώς ποτέ δεν είχε κερδίσει τους «κιτρινόμαυρους», αλλά ήταν και ένα δυνατό τεστ για την ομάδα του Παναιτωλικού που αγωνίζονταν με πάρα πολλές απουσίες κόντρα στην δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.

Γιατί νίκησε: Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν έκαναν λάθη στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα ή μάλλον καλύτερα τα λάθη που έγιναν στη ροή αγώνα δεν ήταν ικανά για να εκδηλώσει η ΑΕΚ αντεπίθεση σε πρώτο χρόνο. Ο δεύτερος λόγος ήταν γιατί οι παίκτες του Παναιτωλικού είχαν υπομονή στο παιχνίδι. Δεν μπήκαν στο ματς με το πόδι στο γκάζι. Πρώτα κοιτούσαν να εξασφαλίσουν το μηδέν πίσω και ύστερα να ανοίξουν λογαριασμό μπροστά. Είχαν κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 94′ εκμεταλλεύτηκαν τις κόντρες στην μικρή περιοχή και πήραν το τρίποντο από το εύστοχο πλασέ του Πάουλο.

ΠαναιτωλικόςΟ στόχος: Ο Παναιτωλικός, πριν από το ματς ήξερε ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ καλή ομάδα, που τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση, μετά τις νίκες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Επιπλέον, ο Γιάννης Μαντζουράκης ήξερε ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε αρκετούς βασικούς παίκτες. Συγκεκριμένα ήταν ο τιμωρημένος Κάπελ και οι τραυματίες: Κέβιν, Κουτρομάνος, Αλεξίεβιτς και Παπάζογλου. Ο στόχος που είχε τεθεί από την αρχή της εβδομάδας ήταν να διορθωθούν τα τραγικά λάθη που έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και στο ματς με τον έτερο δικέφαλο ήταν μια αξιοπρεπής εμφάνιση. Ο Μαντζουράκης είδε ότι το κενό του Παπάζογλου μπορεί να το καλύψει μόνο ο Γρηγόρης Μάκος για αυτό και τον μετατόπισε στον χώρο της μεσαίας γραμμής δίπλα στον Πάουλο και έδωσε θέση βασικού στον Χαντάκια που ήταν και εξαιρετικός. Ο Παναιτωλικός, όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, αλλά έγραψε και… ιστορία, αφού κατόρθωσε για πρώτη φορά να κερδίσει την ΑΕΚ.

Το «δεκάρι»: Ο Οσμάν Φερέιρα πήρε άλλη μια ευκαιρία από τον Γιάννη Μαντζουράκη, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να τον πείσει. Δεν έκανε κάποια καλή ενέργεια και αποκόμισε στο πρώτο ημίχρονο την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε αλλαγή και μπήκε στη θέση του ο Βασιλούδης, με τον νεαρό μέσο να δίνει ενέργεια, να τρέχει και σε μια περίπτωση έκανε κίνηση κρυφού φορ στον συνδυασμό με τον Μαρκόβσκι.

Το κέρδος: Δεν είναι μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί, είναι και η εμφάνιση η οποία έρχεται ως απάντηση στα… αρνητικά σχόλια μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-0, αλλά πολύ περισσότερο γιατί ο Παναιτωλικός κατάφερε κανείς να μην ασχοληθεί με τις απουσίες πέντε ποδοσφαιριστών. Ήταν εξαιρετικά στημένος, είχε καλό τακτικό πλάνο, πήρε το ματς και τώρα θα κοιτάξουν το επόμενο παιχνίδι.

πηγή : joinsports.gr