1οι Παιδικοί Αγώνες Στίβου, την Κυριακή 3 Απριλίου στο ΔΑΚ Αγρινίου

RUN & FUN – ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ
Mια σπουδαία και πρωτόγνωρη για το Αγρίνιο αθλητική διοργάνωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.
Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργανώνει τους 1ους Παιδικούς Αγώνες Στίβου “RUN&FUN – ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ”, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» με ώρα έναρξης 10:00.

Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τις οποίες τιμώνται τα 70 χρόνια ιστορίας της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.Περίπου 400 μικροί αθλητές-αθλήτριες στίβου, ηλικίας 6-15 ετών, από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, θα πάρουν μέρος στους αγώνες, σε μία προσπάθεια ανάδειξης του παιδικού κλασσικού αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η κοινωνική διάσταση των αγώνων συνίσταται στο γεγονός πως το ποσό της συμβολικής συμμετοχής κάθε παιδιού θα παραχωρηθεί σε τέσσερις φιλανθρωπικές δομές («Χαμόγελο του παιδιού», ΕΛΕΠΑΠ, ΕΨΥΠΕΑ, ΦΑΡΟΣ).

Η προπονήτρια στίβου στις ακαδημίες της Γ.Ε.Α. και υπεύθυνη του αγώνα, Ελένη Νικολοπούλου, αναφέρει σχετικά: «Για πρώτη φορά στο νομό μας θα πραγματοποιηθούν παιδικοί αγώνες στίβου για τόσο μικρές ηλικίες. Σκοπός τους είναι πρωτίστως να αναδειχτούν τα ιδεώδη του αθλητικού πνεύματος, το ευ αγωνίζεσθαι και η χαρά της συμμετοχής. Σκοπός επίσης είναι η ευαισθητοποίηση σε αξίες όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη καθώς κάθε παιδάκι, με μια συμβολική συμμετοχή, θα συμβάλλει στη συγκέντρωση ενός ποσού το οποίο θα παραχωρηθεί σε τέσσερις φιλανθρωπικές δομές
Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κύτταρο του κοινωνικού ιστού, προάγει την αλληλοβοήθεια και συνδέεται άμεσα με πανανθρώπινες αξίες. Εξάλλου, δύο σημαντικές αξίες που αναδεικνύονται από αυτή την εκδήλωση, είναι το κίνημα του εθελοντισμού και ο πανάρχαιος θεσμός των χορηγιών. Χωρίς αυτές τις δύο σημαντικές συνισταμένες θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση του αγώνα»

Τηv Κυριακή 3 Απριλίου τα παιδιά τρέχουν, χαμογελούν και βοηθούν! Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου προσκαλεί την τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει τους αγώνες και να ενθαρρύνει τους μικρούς αθλητές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.