Προσλήψεις όχι, “ανακύκλωση” ναι !

Η 6η ΥΠΕ συμμάζεψε κάπως το υγειονομικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας και τον έστειλε στο Υπουργείο προς έγκριση. Καιρός όμως είναι να ασχοληθούμε με τα ουσιώδη και όχι τους χάρτες της 6ης ΥΠΕ που είναι φτιαγμένοι στο πόδι. Και το ουσιώδες δεν είναι τίποτε άλλο από το θέμα των προσλήψεων. Από το φθινόπωρο του 2015 έχουν εξαγγελθεί 3.500 μόνιμες προσλήψεις και δεν έχουν μέχρι σήμερα προκηρυχθεί. Το Υπουργείο και οι κατά τόπους ΥΠΕ περιορίζονται να ανακυκλώνουν το προσωπικό σε μετακινήσεις από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο για να καλυφθούν τα πιο επείγοντα και έκτακτα κενά.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε… κάτι παραπάνω… Στην προκήρυξη για τις 690 θέσεις τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας αύξησε τη μοριοδότηση που μπορεί να έχει κάποιος από την προϋπηρεσία. Έτσι η κυβέρνηση έδωσε επιπλέον πλεονέκτημα στους ήδη εργαζόμενους στα Νοσοκομεία σε σχέση με όσους δεν εργάζονται σε αυτά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε αυτή την τελευταία προκήρυξη ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά προϋπηρεσία έως και 84 μηνών (7ετών), έτσι με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στο χώρο, οι νυν εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με όσους δεν εργάζονται και έτσι αυτό που θα γίνει στο τέλος δεν θα είναι προσλήψεις νέου προσωπικού, αλλά μετάταξη του υπαρχόντος προσωπικού…!!!

Έτσι οι 507 προσλήψεις που προβλέπει το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ μόνο για την Αιτωλοακαρνανία σε βάθος πενταετίας, θα χρειαστούν μερικές δεκαετίες για να γίνουν…

Δ.Π