Σταρακά, Λύτρας και Υφαντής θυμούνται που εκλέγονται;

Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία ώστε να δημιουργηθεί αρκετές προϋποθέσεις για ανάπτυξη, για άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και τέλος πάντων μια ευκαιρία όταν η χώρα βγεί από το φαύλο κύκλο της ύφεσης να ξέρουμε τι ανάπτυξη θέλουμε και να έχουμε λειάνει κάπως το έφαδος.

Αντ΄αυτού ο Κατσιφάρας συνεπικουρούμενος από τους Αιτωλοακαρνάνες συμβούλους του που είναι “μυρωδιάδες” από ανάπτυξη αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν τις προτάσεις των φορέων και των δήμων της Αιτωλοακαρνανίας. Αρνήθηκαν να τοποθετηθούν στα αναπτυξιακά προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας. Έστειλαν στο Υπουργείο προς έγκριση το Σχέδιο και τις προτάσεις των φορέων σε ξεχωριστό παράρτημα “που άμα θέλει το Υπουργείο θα το εγκρίνει”. Και θα πει το Υπουργείο : “αφού οι προτάσεις αυτές δεν εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο -που για το Υπουργείο κάτι θα ξέρει παραπάνω- γιατί να τις εγκρίνουμε εμείς;”

Και έτσι αιτήματα όπως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, το ΒΙΟΠΑ στο Αγρίνιο, αλλά και προβλήματα όπως ότι στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας αναπτυξιακά θα οδεύσουμε και με ιχθυοικαλλιέργιες και με έρευνες πετρελαίων και με τουρισμό… όλα αυτά θα πάνε άκλαυτα… Και για όλα αυτά οι Σταρακά, Λύτρας και Υφαντής που μετέχουν στην περιφερειακή αρχή λειτουργούν ως “υπεράνω” και όχι ως Αιτωλοακαρνάνες… Υπερψηφίζουν ό,τι τους φέρνει ο Κατσιφάρας και πιθανόν θα σκέφτονται ότι πάλι θα ξαναψηφιστούν από τα χάπατα… Αν είναι έτσι, τότε παίρνουμε ό,τι μας αξίζει…

ΥΓ1: Εντωμεταξύ παρατήρησε το ΤΕΕ Αιτ/νίας ότι η μελέτη για το Χωροταξικό έχει στηριχθεί σε στοιχεία όχι και τόσο επικαιροποιημένα… Χαράς το κουράγιο τους στο ΤΕΕ, να κάνουν τόσο συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Εδώ μας αντιμετωπίζουν σα να μην υπάρχουμε…
ΥΓ2: Και μπορεί οι Αιτωλοακαρνάνες που βρίσκονται στο πλευρό του Κατσιφάρα να φέρουν καίρια ευθύνη, όμως καλό θα ήταν οι δήμαρχοι της περιοχής στο σύνολό τους (ίσως με εξαίρεση τον Παπαναστασίου) να είχαν αντιδράσει πιο δυναμικά. Μη αντιδρώντας επιμερίζονται και αυτοί ευθύνες.
ΥΓ3: Στην ανακοίνωσή της Περιφέρειας (δείτε εδώ) ο Κατσιφάρας μας μοιράζει και καθρεφτάκια δηλώνοντας ότι «η συμβολή όλων, στην επιτυχή ολοκλήρωση της υπό εκπόνηση Μελέτης ΠΠΧΣΑΑ της ΠΔΕ ήταν καθοριστική, καθώς Χωρικός Σχεδιασμός, σημαίνει κυρίως συμμετοχή Φορέων, Παραγωγικών, Κοινωνικών, Επιμελητηρίων, ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, Υπηρεσιών Δημόσιου Τομέα, κ.λπ., με αλληλοτροφοδότηση προτάσεων και σχεδίων, μεταξύ Χωροταξικού Σχεδιασμού, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τομεακών Πολιτικών κ.λπ.»

Δ.Π