Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-0

φωτο : paravatos.eu

Με το γκολ του Λε Ταλέκ ο Ατρόμητος κέρδισε με 1-0 τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι και διατηρεί ζωντανές τις όποιες ελπίδες για παρουσία στα πλέι οφ.

Πολύ καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες είχε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος πήρε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας κατά κράτος τη μεσαία γραμμή, με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις γρήγορες αντεπιθέσεις του αλλά και τα στημένα.

Οι γηπεδούχοι είχαν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, ενώ είχαν και τις περισσότερες φάσεις (8 τελικές έναντι 3) στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός, ωστόσο, όσες φορές ανέβηκε στα καρέ του Μπάρκα,έβαλε δύσκολα στον νεαρό τερματοφύλακα και «άγγιξε» δύο φορές το γκολ.

Στο 18′ ο Χαντάκιας έκανε την προβολή ανενόχλητος από την καρδιά της περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29′ από την άλλη, ο Μαρκόφσκι μετά από σέντρα του Ρουμπουλάκου δε βρήκε όπως ήθελε την μπάλα στη μικρή περιοχή και την έστειλε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.Οι Περιστεριώτες που μέχρι τότε είχαν για καλύτερες φάσεις δύο σουτ εκτός περιοχής των Ματέι, Μπίτολο και ένα ακόμη του Σουμπίνιο απ’ την περιοχή που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κυριακίδη, «μίλησαν» στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Μπρίτο γύρισε και έκανε το σουτ από την περιοχή, ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού αντέδρασε ξανά σωστά, αλλά ο Λε Ταλέκ πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά σκόραρε στην ανυπεράσπιστη εστία.

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu
Χαμένες ευκαιρίες, κερδισμένος ο Ατρόμητος
Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αντίστοιχο με εκείνο του πρώτου μέρους. Ο Ατρόμητος είχε και πάλι την πρωτοβουλία, ήταν πιο δραστήριος επιθετικά και έψαξε από νωρίς το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει την αναμέτρηση. Οι Περιστεριώτες έφτασαν κοντά σε δύο περιπτώσεις αλλά οι Ματέι και Λα Ταλέκ ήταν εκτεθειμένοι με τους επόπτες να παίρνουν σωστές αποφάσεις. Το πρώτο τέταρτου του β΄ ημιχρόνου έκλεισε με τον Ατρόμητο να έχει την υπεροχή και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να βρει την κατάλληλη αντεπίθεση. Στο 71΄ ο Ατρόμητος έφτασε με αξιώσεις στο γκολ με τον Ματέι να κάνει την σέντρα-σουτ Ματέι και τον Μπρίτο με κεφαλιά από καλή θέση να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το ματς με τις αλλαγές του Μαντζουράκη να βοηθούν και μάλιστα η ομάδα του Αγρινίου έχασε μοναδικές ευκαιρίες. Στο 75΄ ο Παπάζογλου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, είδε την κεφαλιά του να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 77΄ ο Μπάρκας έκανε την απόκρουση του αγώνα σε εξ επαφής προβολή του Μαρκόφσκι και στο 83΄ το τραγικό λάθος του Κεϊτά λίγο έλειψε να στοιχήσει τη νίκη στον Ατρόμητο. Ο μέσος των γηπεδούχων έκανε λάθος γύρισμα βγάζοντας τετ α τετ τον Μαρκόφσκι. ο Μπάρκας βγήκε γρήγροα και του έκλεισε το οπτικό πεδίο, με αποτέλεσμα ο επιθετικός του Παναιτωλικού να στέλνει την μπάλα άουτ. Το παχινίδι έγινε ροντέο στα τελευταία λεπτά με τον Στόιτσεφ να σπαταλά δύο ευκαιρίες στο 86΄ και στο 90΄ για να καθαρίσει το ματς για τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Περιστερίου τελικά κατάφερει να κρατήσει το 1-0 και συνεχίζει να ελπίζει για την κατάκτηση της 6ης θέσης, η οποία είναι πολύ πιθανό να τον στείλει στα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ατρόμητος (Δέλλας): Μπάρκας-Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης-Κεϊτά (90΄ Γροντής), Ούμπιδες-Ματέι (74΄ Στόιτσεφ), Μπρίτο, Σουμπίνιο (80΄ Ουσέρο)-Λε Ταλέκ
Παναιτωλικός (Μαντζουράκης): Κυριακίδης-Ρουμπουλάκου, Χαντάκιας, Κούσας, Μύγας (66΄ Κάπελ)-Μάκος, Πάουλο-Βασιλούδης (55΄ Ουάρντα), Φερέιρα (73΄ Παπάζογου), Μουνιούθ-Μαρκόφσκι

φωτο : paravatos.eu