Φάσεις ο Παναιτωλικός, τα γκολ ο Ολυμπιακός

Σε ένα χορταστικό από άποψη θεάματος ματς ο Παναιτωλικός ηττήθηκε στο Αγρίνιο από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό με το εμφατικό 2-5! Οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν καλύτεροι χάρις την εξαιρετική επίθεσή τους, ενώ ο Παναιτωλικός που μείωσε το σκορ στο τέλος θα μπορούσε να είχε προβάλλει σημαντικότερες αντιστάσεις αν εκμεταλλεύονταν καλύτερα κάποιες χαμένες ευκαιρίες που είχε στη διάρκεια του αγώνα. Απ’ το πρώτο ημίχρονο «καθάρισαν» το τρίποντο οι παίκτες του Σίλβα, που βρήκαν δίχτυα με κεφαλιές από Φορτούνη και Ντα Κόστα. Στο δεύτερο οι τακτικές πήγαν περίπατο και από τις δύο πλευρές. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν άλλα τρία τέρματα με τους Σεμπά, Πουλίδο και Πάρντο, ενώ οι Αγρινιώτες, που άργησαν να ξυπνήσουν, σκόραραν με τους Ουάρντα και Κάπελ.

Φάση εμείς, γκολ εσείς…
Ο αγώνας στο Αγρίνιο ουσιαστικά τελείωσε στο πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που είχετον Παναιτωλικό να χάνει δύο τετ α τετ και πριν οι παίκτες του προλάβουν να καταλάβουν πως δεν σκόραραν, να δέχονται το γκολ. Αρχικά στο 5′ ο Ουάρντα βρήκε ωραία τον Πάουλο, με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει απέναντι από τον Καπίνο και να αστοχεί. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης ήταν πιο εύστοχος και με κεφαλιά σε σέντρα του Ερνάνι άνοιξε το σκορ.Δυστυχώς για τους γηπεδούχους και ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους ο πασίγνωστος άγραφος νόμος που θέλει την ομάδα που χάνει ευκαιρίες να δέχεται γκολ, επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά. Συγκεκριμένα στο 25′ ο Ουάρντα βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο σε μια όμορφη προσπάθεια των γηπεδούχων, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Πέντα λεπτά αργότερα όμως, οι Πειραιώτες έκαναν το 0-2 στην δεύτερη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Ο Ερνάνι με την δεύτερη ασίστ του εκτέλεσε το κόρνερ και ο ανενόχλητος Ντα Κόστα με άπιαστη κεφαλιά, έδωσε ουσιαστικά τέλος στο ματς. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε μια ανάσα από το να κάνει το 0-3, αλλά το σουτ που έκανε στις καθυστερήσεις σταμάτησε στο δοκάρι του Κυριακίδη.

Περίπατο οι τακτικές
Με την έναρξη της επανάληψης ο Ματζουράκης πέρασε στο ματς τον Βασιλείου προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Καπίνο στο 55′ να έχει μια σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μουνιός εκτός περιοχής.Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και τώρα, την ευκαιρία του Παναιτωλικού ακολούθησε γκολ του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης δοκίμασε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και έφτασε δεξιά μέσα στην περιοχή, εκεί που ο Σεμπά κατέβασε με το στήθος και πλάσαρε τον Κυριακίδη για το 0-3 στο 57′. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 69′ έφτασαν σε ένα ακόμη τέρμα. Καταπληκτική κάθετη πάσα του Φορτούνη στον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος έκοψε για τον Πουλίδο και ο Μεξικανός πέτυχε το 5ο του τέρμα στις ισάριθμες φορές που έχει ξεκινήσει βασικός στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 0-4.Στο 86′ και μετά από εξαιρετική ασίστ του Φορτούνη, ο Πάρντο με κεφαλιά έφερε το σκορ στα επίπεδα του 0-5, πριν ο Ουάρντα (με την συνδρομή του Ντα Κόστα) μειώσει με καταπληκτικό σουτ σε 1-5 δύο λεπτά αργότερα. Ο Κυριακίδης με πολύ δύσκολη απόκρουση στέρησε ένα ακόμη γκολ στους φιλοξενούμενους σε προσπάθεια του Πάρντο. Στο 90ο λεπτό, ο Κάπελ με παλικαρίσια προσπάθεια (παίρνει πλεονέκτημα με το δεξί χέρι, χωρίς πάντως να έχει πρόθεση) σκόραρε ξανά για λογαριασμό του Παναιτωλικού, για το τελικό 2-5 στο Αγρίνιο, που σήμανε την 27 νίκη του Ολυμπιακού σε 29 ματς πρωταθλήματος.

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρουμάνος, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου (67′ Κάπελ), Μάκος, Παπάζογλου (77′ Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο (46′ Βασιλείου), Φερέιρα, Ουάρντα, Μουνιός.
Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Φορτούνης, Κασάμι (78′ Μπουχαλάκης), Ερνάνι (68′ Πάρντο), Σεμπά (77′ Φουστέρ), Πουλίδο.
Γκολ: 88′ Ουάρντα, 90′ Κάπελ / 7′ Φορτούνης, 30′ Ντα Κόστα, 57′ Σεμπά, 69′ Πουλίδο, 86′ Πάρντο