Τα δύο ανοιχτά μέτωπα της επόμενης μέρας

Μόλις ένα παιχνίδι μένει για να κλείσει τη χρονιά ο Παναιτωλικός. Μια χρονιά που είχε πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα και το πρόσημο δεν μπορεί να είναι θετικό, αλλά μπορεί στο μέλλον να γίνει θετικό αν και εφόσον η ομάδα από το Αγρίνιο λειτουργήσει σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και σε μια συγκεκριμένη βάση παικτών και όχι να γίνει παιδομάζωμα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Στον Παναιτωλικό θα πρέπει από τώρα να κοιτούν την επόμενη μέρα και υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα. Το πρώτο είναι το μέλλον του Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο του Παναιτωλικού. Ο «ισχυρός» άνδρας της ομάδας, Φώτης Κωστούλας, τον θέλει και τη νέα χρονιά στον πάγκο των «καναρινιών» και άμεσα θα υπάρξει ανάμεσα τους μια συνάντηση. Συζητήσεις των δύο αντρών γίνονται καθημερινά σε ό, τι αφορά την ομάδα, όμως συζήτηση για το μέλλον του προπονητή και πως θα κινηθούν τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν έχει γίνει ακόμα. Θα γίνει όμως, μόλις ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ανεξάρτητα με το αν ο Γιάννης Μαντζουράκης μείνει, ή φύγει από την ομάδα.

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu

Η δουλειά του έμπειρου τεχνικού στον Παναιτωλικό είναι πάρα πολύ καλή. Έχει βελτιώσει πάρα πολύ την ομάδα στον τομέα της τακτικής και το πρόσωπο που παρουσιάζουν οι παίκτες είναι αρκετά καλό. Μέσα στην ομάδα έχουν μπει και ορισμένοι αυτοματισμοί στον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας, έχει γίνει πράξη η πρώτη επιθυμία του Κωστούλα να προβιβαστούν παιδιά από τις ακαδημίες, όπως ο Στάθης Βασιλούδης και ο Δημήτρης Χαντάκιας και μάλιστα έχουν χρόνο συμμετοχής. Το μεγάλο όνειρο του Κωστούλα είναι να δει τον Παναιτωλικό στην Ευρώπη και το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Μαντζουράκης μπορεί να ανεβάσει τον Παναιτωλικό ένα σκαλί παραπάνω.

Αν το κοιτάξουμε με βάση την εμπειρία του στη διαχείριση του ρόστερ, στο πως μέσα από το στόχο να τον μεταφέρει και στο τακτικό πλάνο της ομάδας, τότε ναι θα μπορούσε να κάνει το επόμενο βήμα. Ενδεχομένως, όμως, να υπάρξουν και οι… φωνές αντίρρησης με τον ισχυρισμό ότι ο Μαντζουράκης τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάνει κάτι το αντίστοιχο, να οδηγήσει κάποια ομάδα στην Ευρώπη, όμως ο Κωστούλας είναι εκείνος που θα κρίνει το μέλλον.

φωτο: paravatos.eu
φωτο: paravatos.eu

Στο… κόλπο βέβαια είναι και ο κόσμος και ο Κωστούλας δίνει βάση στον ισχυρισμό του υγιή οπαδού του Παναιτωλικού και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να έρθει σε ρήξη με τους οπαδούς που αγοράζουν διαρκείας και εισιτήρια και πηγαίνουν σε κάθε εντός έδρας αγώνα.

Το δεύτερο ανοιχτό μέτωπο είναι τα συμβόλαια παικτών που εκπνέουν. Οκτώ ποδοσφαιριστές θα χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι των γραφείων της ΠΑΕ Παναιτωλικός για να συζητήσουν για ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας τους με τον σύλλογο του Αγρινίου. Αυτοί είναι οι: Στεφανάκος, Κούσας, Κάπελ, Κουτρομάνος, Ρουμπουλάκου, Μαρκόβσκι, Κέβιν, Ρουσκουσέδα. Αφού λοιπόν λυθεί και αυτό το θέμα, τότε με γνώμονα το ταμείο για αυτή τη σεζόν και τους στόχους της επόμενης θα πορευθούν για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο στόχος θα συνεχίσει να είναι η Ευρώπη. Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό, αποτελεί διακαή πόθο του προέδρου και δεν θα ησυχάσει μέχρι να το πετύχει.

πηγή : joinsports.gr