4ος Σύλλογος στην Ελλάδα ο Α.Σ. Θησέας

Έγινε στη Χαλκίδα στις 2-3 Απριλίου το κορυφαίο πανελλήνιο πρωτάθλημα TAEKWONDO ανδρών – γυναικών με την συμμετοχή 320 κορυφαίων αθλητών από όλη την Ελλάδα. Από τον νομό συμμετείχε ο ΑΣ ΘΗΣΕΑΣ Αιτωλοακαρνανίας με 6 αθλητές όπου κατέκτησε τρία μετάλλια,ένα χρυσό και δύο χάλκινα.
Ο σύλλογος ήταν ο μοναδικός στην ουσία που συμμετείχε με αξιώσεις από τον νομό Αιτωλοακαρνανία . Ο ΑΣ ΘΗΣΕΑΣ είναι ο μοναδικός σύλλογος στο νομό που κάνει αγωνιστικό σε υψηλό επίπεδο, αφού στην ιστορία του αθλήματος ποτέ αθλητής δεν έχει βγει πρωταθλητής και να είναι μέλος εθνικής ομάδας εκτός από τους πιο πολλούς αθλητές του συλλόγου ΘΗΣΕΑΣ. Οι αθλητές πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και μετά την πολύ καλή συνεργασία που είχαν με τον δάσκαλο τους ΚΑΚΑΡΕΛΗ ΝΙΚΟ κατάφεραν οι μισοί να ανέβουν στο βάθρο. Οι αθλητές που κατέκτησαν διακρίσεις είναι:
Καλλιφώνης Χριστόφορος χρυσό μετάλλιο μετά από 4 αγώνες και μέλος της εθνικής ομάδας Ανδρών.
Ο Καλλιφωνης μετα απο 4 καταπληκτικούς αγώνες και με άψογη συνεργασία με τον δάσκαλο του που έκανε εντύπωση κατάφερε αν και πιο μικρός σε ηλικία να κερδίσει το χρυσό με ευκολία αφού σε 4 αγώνες κατάφερε να δεχτεί μόνο 1 πόντο και να κερδίσει 22 πόντους. Στον 1ο αγώνα κέρδισε τον περσινό πρωταθλητή Ευρώπης Διαμαντιδη με σκορ 7-1. Στον 2ο αγώνα κέρδισε τον Τρινταφυλλου με σκορ 6 -0. Στον 3ο αγώνα αντιμετώπισε τον Νικολαΐδη Γρηγόρη όπου κέρδισε με 3-0 και στον τελικό αντιμετώπισε τον Πατια απο Κοζάνη όπου κέρδισε το με 5-0 και κατέκτησε το εισιτήριο για την εθνική ομάδα και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει τον Μάιο στις Βρυξέλλες.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής Δημητρακοπουλος Θανάσης μετά από 2 δυο αγώνες. Στον 1ο αγώνα κέρδισε τον αθλητή Ζαχαροπουλο από το Αγρίνιο με νοκ αουτ στον δεύτερο γύρο και προκρίθηκε στον ημιτελικού αγώνα όπου ηττήθηκε για 2 πόντους.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτρια μας Τσάμη Κων/να μετά από 2 αγώνες. Στον 1ο αγώνα κέρδισε την αθλήτρια από τα Μέγαρα με σκορ 2-1 και προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου ηττήθηκε με 1 πόντο. Η Τσαμη ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στις γυναίκες κι έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει αφού με την πρώτη συμμετοχή κέρδισε μετάλλιο από πολύ πιο έμπειρες αθλήτριες.
Εξαιρετικές εμφανίσεις ,χάνοντας πριν τα μετάλλια, έκαναν οι Γιαμαλάκης Νίκος ,Γιαμαλάκη Ελένη , Βαγενάς Δημήτρης και Μανολόπουλος Δημήτρης.
Το ΔΣ του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές για τις διακρίσεις τους όπως και τον προπονητή τους Κακαρελη Νίκο που σε κάθε πρωτάθλημα καταφέρνει να έχει πρωταθλητές και αθλητές στην εθνική ομάδα παίρνοντας έτσι τα παιδιά τα μόρια τους για τα πανεπιστήμια. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αθλητή και τον προπονητή που θα συμμετέχουν τον επόμενο μηνα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα στις Βρυξέλλες.