Η επόμενη μέρα του Παναιτωλικού!

φωτό : paravatos.eu

Η χρονιά έκλεισε για τον Παναιτωλικό με τον απολογισμό να μην είναι θετικός και δεν μπορεί άλλωστε να είναι, αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πως εξελίχθηκε αυτή η χρονιά…

Με άλλους στόχους ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος και άλλοι στόχοι ήρθαν στο μέλλον για την ομάδα του Παναιτωλικού που πέρασε από σαράντα κύματα σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Κωστούλας ΠόντεςΤο εγχείρημα με τον Πόντες
Ο Φώτης Κωστούλας το περασμένο καλοκαίρι επιχείρησε να πάει την ομάδα ένα σκαλί πιο πάνω, να της δώσει μια ευρωπαϊκή νότα και να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού υπό τις οδηγίες ενός ξένου προπονητή, του Λιονέλ Πόντες, ο οποίος δεν έμεινε για πολύ στο Αγρίνιο και μετά από τα πέντε γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Παναιτωλικού στην έδρα της Καλλονής, ο Πορτογάλος προπονητής αποτέλεσε παρελθόν για τον σύλλογο.

Ο Πορτογάλος όταν ήρθε στην Ελλάδα του ζητήθηκε από τη διοίκηση να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη. Στην προετοιμασία της ομάδας στο Καρπενήσι, ο Ίβηρας προπονητής θέλησε να περάσει μια διαφορετική φιλοσοφία, από αυτή που συνηθίζεται να έχει μια ελληνική ομάδα της επαρχίας. Πήγε να κάνει τον Παναιτωλικό, πιο ομάδα Ευρώπης, με κατοχή της μπάλας, με κινήσεις χωρίς τη μπάλα, με ψηλά την αμυντική γραμμή. Φυσικά κάτι τέτοιο ποτέ δεν περάστηκε μέσα στην ομάδα και ποτέ ο κόσμος του Αγρινίου δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό. Ο Πόντες κατηγορήθηκε πως η ομάδα δεν είχε την απαραίτητη φυσική κατάσταση και ότι δεν δούλεψε πάρα πολύ πάνω σε αυτόν τον τομέα, αλλά και ο ίδιος έχει να λέει ότι από τη διοίκηση δεν του δόθηκε μια πίστωση χρόνου για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, μετά τα πέντε γκολ από την Καλλονή.

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu
Η δεύτερη «πεντάρα» και ο Μαντζουράκης
Μετά την απόλυση του Γιάννη Μαντζουράκη άρχισαν τα πρώτα σενάρια, με τον κόσμο του Παναιτωλικού να ζητά από τη διοίκηση να φέρει πίσω τον Μάκη Χάβο, που είχε κάνει καταπληκτική δουλειά με την ομάδα του Παναιτωλικού, όμως στους «κόλπους» της διοίκησης το όνομα του Μάκη Χάβου δεν ξεστομίστηκε από κανένα στόμα, όπως και αυτό του Σάκη Τσιώλη που επισης ακούστηκε και ο διάδοχος του Πόντες ήταν προσωπική επιλογή του Φώτη Κωστούλα. Ο μετρ του είδους, Γιάννης Μαντζουράκης, ήρθε για να σώσει την ομάδα και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να βελτιώσει κατά πολύ το επίπεδο της τακτικής, να βάλει μέσα στην ομάδα τη σκοπιμότητα, έκανε ορισμένες αλχημείες, όπως με τις μετατοπίσεις των Μάκου στο κέντρο της άμυνας και Παπάζογλου ως εξάρι. Ο Μαντζουράκης είχε επίσης να διαχειριστεί μια ομάδα με πολύ πεσμένη ψυχολογία, κατόρθωσε μέσα στα αποδυτήρια να πάρει το 100% από κάθε παίκτη και να αποφύγει το φάσμα του υποβιβασμού που είχε μπει στην κουβέντα και μέχρι και πριν από λίγες αγωνιστικές… συζητούσαμε και για την Ευρώπη.

Η επόμενη μέρα
Κατά πάσα πιθανότητα ο Γιάννης Μαντζουράκης θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στον Παναιτωλικό. Ο Κωστούλας που είναι το… μεγάλο κεφάλι έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος τόσο για το γεγονός ότι η ομάδα κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία όσο και για το γεγονός πως αναδείχθηκαν παιδιά από τις ακαδημίες που γίνεται καλή δουλειά. Τώρα θα κάνουν τις απαραίτητες διακοπές και στην προετοιμασία το καλοκαίρι, με τις κατάλληλες επιλογές, θα θέσουν τις νέες βάσεις για μια επιτυχημένη χρονιά.

πηγή : joinsports.gr