Ο Εύηνος φιλοξένησε και φέτος τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σλάλομ

Πρωταθλητής για το 18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναδείχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας, τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ και την τρίτη το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «Τύμφη» Κόνιτσας. Όλοι οι αθλητές έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες την Κυριακή 17/04/2016, προσφέροντας θέαμα σε μία πίστα με υψηλή στάθμη νερού. Στο τέλος του προγράμματος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά Αγώνας slalom cross που πρόσφερε δράση και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Φέτος τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κος Ιούλιος Συναδινός. Κατά τη διάρκεια των αγώνων ο Γ.Γ.Α είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κανόε – Καγιάκ και τους Δημάρχους των Δήμων Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλο Παναγιώτη και Θέρμου κ. Κωνσταντάρα Σπυρίδωνα για τη μεγάλη ανάγκη αναβάθμισης των εγκαταστάσεων Κάνοε-Καγιάκ με συνεργασία της Γ.Γ.Α.

Η ανάδειξη της εγκατάστασης σε Διεθνές Αθλητικό Κέντρο προετοιμασίας και αγώνων Κάνοε – Καγιάκ, που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μέσο κοινωνικής και οικονομικής αναζωογόνησης της περιοχής και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αντιμετωπίζει με τον πιο θετικό τρόπο αυτήν την προοπτική. Τόσο ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας όσο και ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Σαλαμούρας στην ομιλία τους δεσμεύτηκαν για την αναβάθμιση της πίστας και τη συλλογική προσπάθεια που γίνεται για να είναι λειτουργική και διαθέσιμη σε όλα τα σωματεία της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νικολόπουλος στο λόγο του ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για την επίσκεψη του στον όμορφο αυτό χώρο καθώς και τους δύο Δήμους για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση και κυρίως για τη δέσμευσή τους για μια πιο στενή συνεργασία, ώστε στο μέλλον η πίστα να αποκτήσει διεθνή πρότυπα λειτουργίας.