Ήττα στον τελικό της ΕΣΚΑΒΔΕ για τα πιτσιρίκια της ΑΛΦΑ 93

Την ήττα με 60-38 γνώρισε στον τελικό της ΕΣΚΑΒΔΕ για τα ΜΙΝΙ 2002 η ΑΛΦΑ 93, χάνοντας για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά. Η Νικόπολη παρουσιάστηκε πιο έτοιμη στον τελικό του πρωταθλήματος και παίζοντας καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έφτασε εύκολα στο τρόπαιο. Το πάλεψαν μέχρι τέλους οι παίκτες της ΑΛΦΑ, ενώ οι 100 περίπου φίλαθλοι χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες για την προσπάθειά τους.
Σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΔΑΚ Άρτας, το απόγευμα του Σαββάτου (14/5) η ΑΛΦΑ 93 ηττήθηκε από τη Νικόπολη στον τελικό της ΕΣΚΑΒΔΕ. Οι Αγρινιώτες μπήκαν μουδιασμένα στο κρίσιμο πρώτο δεκάλεπτο και χωρίς να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση έφτασαν να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 17 πόντους με τη λήξη της περιόδου (22-5). Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά η ΑΛΦΑ ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ όπως αυτό είχε διαμορφωθεί από το πρώτο δεκάλεπτο.
Το ημίχρονο έληξε με τη διαφορά στους 17 (31-14) και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Ο Ντίνος Καραπιπέρης προσπάθησε να ηρεμήσει τους παίκτες του, για να διεκδικήσουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό. Η Νικόπολη “με νύχια και με δόντια” κρατούσε τους Αγρινιώτες σε απόσταση και εν τέλει πήρε το τρόπαιο με το τελικό 60-38.
Η διοίκηση της ΑΛΦΑ μοίρασε πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας για την προσπάθεια που έκαναν για να φτάσουν στον τελικό, ενώ σημείωσε μετά το τέλος ότι “στο τέλος οι αθλητές μας έδειξαν το ήθος τους και χειροκρότησαν τους νικητές”.

ΜΙΝΙ 2002: Νικόπολη Πρέβεζας – ΑΛΦΑ 93 60-38
Δεκάλεπτα: 22-5, 9-9, 14-11, 15-13.
ΑΛΦΑ 93 BC (Ντίνος Καραπιπέρης): Λυμπέρης 2, Τασολάμπρος 13(1), Χρήστου 2, Βαζούκης 4, Παπαχρήστος Δ. 3, Λάμπρης 3(1), Καλαμπόκας, Παπαχρήστος 11, Σιαδήμας, Σαράκης, Τσιλιμπώκος, Κύρκος.