Μιας και στο Υπουργείο νομοθετούν σχετικά…

Στη δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων του προχωρά το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα το άρθρο 41 του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, που είναι σε διαβούλευση, προβλέπει ότι επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων του Υπουργείου σε φορείς όμως που είναι εποπτευόμενοι του Υπουργείου. Το ίδιο θα ισχύει και για τα κτίρια που σήμερα ανήκουν στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Ενδεχομένως το συγκεκριμένο άρθρο να μην αφορά τουλάχιστον άμεσα το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου. Αλλά καλό είναι εκεί στην Αριστοτέλους κάποια στιγμή να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα. Η αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου είναι ένα θέμα που έχει πλατειάσει αρκετά. Από το 2013 που το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στο νέο του κτίριο, η τότε ηγεσία του Υπουργείου έχει αδιαφορήσει πλήρως για το θέμα. Και η αδιαφορία αυτή συνεχίστηκε και από την μετέπειτα κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 6η ΥΠΕ χρειάστηκε ένα χρόνο (!) για να επισκεφθεί το παλιό νοσοκομείο και να εξετάσει το χώρο, με απώτερο σκοπό να ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης μελετών για να μετατραπεί μέρος του κτιρίου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Και μέχρι σήμερα η 6η ΥΠΕ δεν ξέρει πόσα τετραγωνικά από το παλιό νοσοκομείο θα χρησιμοποιήσει για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου… Μιας όμως και στο Υπουργείο νομοθετούν σχετικά με το θέμα των ακινήτων του Υπουργείου, ας κοιτάξουν και το θέμα του παλιού νοσοκομείου στο Αγρίνιο…

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο 41 που προβλέπει τη δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων:
Άρθρο 41 – Ακίνητα Υπουργείου Υγείας
1. Το άρθρο 39 του ν. 3370/2005 (Α΄ 176) αντικαθίσταται ως εξής:
«Επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακινήτων ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας και των Δ.Υ.Πε., σε Δημόσιες Υπηρεσίες και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου εποπτευόμενα από το Υπουργείο Υγείας. Η παραχώρηση της χρήσης πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, εφόσον δεν αντίκειται σε απαγορευτικούς όρους διαθήκης ή πράξης δωρεάς ή στις διατάξεις του ν. 4182/2013 (Α΄ 185).
Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτων ιδιοκτησίας των Δ.Υ.Πε. απαιτείται και απόφαση του οργάνου Διοίκησης αυτών. Με την απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζεται η διάρκεια της παραχώρησης της χρήσης και οι υποχρεώσεις του φορέα προς τον οποίο γίνεται η παραχώρηση».