Σύσκεψη για επιτάχυνση των έργων για τους πέντε πληγέντες δήμους από τις περσινές καταστροφές

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χ. Σταρακά και δημάρχους, αντιδημάρχους και στελέχη τεχνικών υπηρεσιών των πέντε δήμων που είχαν πληγεί πέρυσι από φυσικές καταστροφές, καθώς και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας. Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Δημήτρη Καραβίδα και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Νίκου Υφαντή, στα γραφεία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμών ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μετά τις περσινές καταστροφές στους πέντε δήμους και η όσο το δυνατόν ταχύτερη δημοπράτησή των έργων αποκατάστασης, κάτι που θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.
«Η Περιφέρεια δεν έχει εποπτικό ρόλο αλλά προχωρά σε συντονισμό και συνεργασίες για να πετύχουμε τον στόχο της όσο το δυνατόν γρηγορότερης αποκατάστασης των ζημιών. Η συνάντηση έχει τον χαρακτήρα της συνένωσης δυνάμεων αφού και το υπουργείο πιέζει για επιτάχυνση των διαδικασιών. Μέλημα όλων μας είναι να απολογούμαστε στην κοινωνία και να διευκολύνουμε τις ζωές των πολιτών», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη η κ. Σταρακά.