Κοιμήσης : Υπάρχει θέμα με την ψυχική ισορροπία αυτών που νομοθέτησαν

Κυριολεκτικά στον «ύπνο» έπιασε την ηγεσία της ΚΕΔΕ και σχεδόν όλες τις παρατάξεις στο Διοικητικό Συμβούλιό της , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με όσα περιλαμβάνει ο νόμος για το Ασφαλιστικό, που ψήφισε μετά τη νέα «υπερήφανη» διαπραγμάτευση για το «κλείσιμο» της τελευταίας αξιολόγησης και της είσπραξης της δόσης, η οποία 1,5 μήνα μετά ακόμη δεν της έχει δοθεί από την τρόικα.

Πλην την «πράσινης» παράταξης, το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» καμία άλλη παράταξη ακόμη και βδομάδες μετά , δεν είχε αντιληφθεί τις …παρονοικές και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που περιελάμβανε .Ακόμη και η ηγεσία της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της, κ. Πατούλης, παρότι όφειλαν.Από τον «νιρβάνα» τους αυτόν, για ακόμη μια φορά, προσπάθησε να τους βγάλει και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (14/6), ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης.

Ενημερώνοντας λοιπόν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία …έκπληκτα τον άκουγαν για όσα απίθανα περιέχει αυτός ο νόμος και δεν είχαν πάρει …χαμπάρι, ο κ. Κοιμήσης τους τόνισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ.2 και 3 υποχρεώνει όλους τους συνταξιούχους – αιρετούς και μη- που έχουν θέσεις ευθύνης (πχ αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κ.α) ή συμμετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων Δήμων, να παραιτηθούν από τη σύνταξή τους.

«Υπάρχει θέμα με την ψυχική ισορροπία αυτών που τα νομοθέτησαν. Δεν πρέπει να είναι στα καλά τους, όσοι τα σκέφθηκαν», είπε με αγανάκτηση. Παρότι με μια «ερμηνεία», η ισχύς μπορεί να μην αφορά την τρέχουσα περίοδο, δηλαδή μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2019, αυτό παύει αν στο ενδιάμεσο υπάρξουν αλλαγές σε θέσεις και νέες αναθέσεις αρμοδιοτήτων.Όπως ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, κ. Ζηγούρης, η εφαρμογή του νόμου έχει πλήρη ισχύ, για όποιες αλλαγές γίνουν από τούδε και στο εξής ( από την ημέρα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) σε θέσεις αντιδημάρχων, προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων ή σε θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων. Επίσης το ίδιο ισχύει και για ειδικούς –συμβούλους ή συνεργάτες Δημάρχων, Γενικών Γραμματέων Δήμων κλπ, που προσλαμβάνονται από τώρα και στο εξής.

Πηγή : newsta.gr