Δικαστές και εισαγγελείς κατά κυβέρνησης για τα νέα μέτρα

Σκληρή κριτική άσκησαν οι πρόεδροι επτά δικαστικών ενώσεων που εκπροσωπούν τους εν ενεργεία δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς αλλά και τους συνταξιούχους, για τα πρόσφατα μέτρα, που ψηφίστηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα περικοπές – για μία ακόμα φορά- στις συντάξεις των δικαστικών και πάγωμα των αποδοχών όσων υπηρετούν στο δικαστικό σώμα.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα οι δικαστικές ενώσεις στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έκαναν λόγο για μειώσεις που θέτουν θέματα τήρησης του συντάγματος, αξιοπρεπούς διαβίωσης και ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών.

Ολοι οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων, επτά συνολικά μεταξύ των οποίων και οι ενώσεις των δικαστών των ανωτάτων δικαστηρίων, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου, επεσήμαναν σε υψηλούς τόνους, ότι οι πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν τηρούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσο και του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις απανωτές μειώσεις στις αποδοχές του δικαστικού σώματος αλλά και στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών.

Εκαναν λόγο για ρυθμίσεις που θέτουν σε δοκιμασία την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ενώ δήλωσαν τη βούληση τους να διεκδικήσουν με νόμιμα μέσα το δίκαιο των αιτημάτων τους. Μετά την ολοκλήρωση της πανδικαστικής συγκέντρωσης, οι επτά δικαστικές ενώσεις, εν ενεργεία και συνταξιούχων, εξέδωσαν κοινό ψήφισμα.

Πηγή: kathimerini.gr