Ο Πολάκης κατέθεσε στον Εισαγγελέα τα πορίσματα για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

Επί πέντε ώρες κατέθετε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π.Πολάκης με αφορμή τις δηλώσεις του περί δικαστών που είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Στο πλαίσιο της κατάθεσής του, σύμφωνα με το healthreport.gr, ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε στον αντεισαγγελέα, ενδεικτικό κατάλογο 23 υποθέσεων (σε σύνολο 350), οι οποίες έχουν διαβιβαστεί από το 2009 έως και το 2015, από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στις αρμόδιες εισαγγελίες και το υπουργείο δεν έχει ενημέρωση αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, με βάση τα ευρήματα των πορισμάτων. Για μερικές μάλιστα από τις υποθέσεις αυτές το ΣΕΥΥΠ έχει καταθέσει νέα πορίσματα εντός του τρέχοντος έτους.

Στη λίστα των υποθέσεων αυτών βρίσκεται το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ για τον έλεγχο στο Φαρμακείο του Νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και το πόρισμα για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου σχετικά με τη μη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων των ετών 1996-1997 και τη μη ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας και της απόδοσης ευθυνών.