“Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ στη Στράτο βήμα για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου”, λέει ο δήμαρχος

Για τη καλοκαιρινή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου που θα παιχτεί για δύο βραδιές στα τέλη Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Στράτου ρώτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Πελοπίδας Αντωνάκος από την Λαϊκή Συσπείρωση, σημειώνοντας ότι με μερικές ακόμη παραστάσεις στο Αγρίνιο δεν θα επιβαρύνονταν ο προϋπολογισμός της παράστασης.

Ο δήμαρχος Αγρινίου στην απάντησή του ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι με τον φετινό σχεδιασμό για το ΔΗΠΕΘΕ. Αρχικά θύμησε την έλλειψη καλοκαιρινών χώρων για παρουσίαση τέτοιων παραστάσεων στο Αγρίνιο (σ.σ. το κηποθέατρο δεν λειτουργεί λόγω της ανάπλασης του πάρκου που εγκαταλήφθηκε) και εξήγησε πως «όπως γίνεται στην Επίδαυρο» η παράσταση στο αρχαίο θέατρο Στράτου θα είναι διήμερη και μάλιστα χωρίς εισιτήριο και στάθηκε στο γεγονός ότι η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου θα δώσει ακτινοβολία στο ΔΗΠΕΘΕ και το αρχαίο θέατρο της Στράτου, αφού θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, αποτελώντας την πρώτη παράσταση μετά από 2.100 χρόνια. Είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου και τόνισε ότι στόχος του δήμου είναι να καθιερωθούν τα “Στράτεια” στην αρχαία Στράτο και να αποτέλεσουν βήμα για την περαιτέρω αξιοποίηση, ανάδειξη και εν τέλει αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου. Έκλεισε δε λέγοντας πως ο προϋπολογισμός της παράστασης (15.000 ευρώ) είναι ελάχιστος σε σχέση με τα 50-60 χιλιάρικα που απαιτούν τέτοιες παραστάσεις.

Ως ΑγρίνιοCulture.gr αν και αναδείξαμε το θέμα κάτω από ένα συγκεκριμένο πρίσμα και διαφορετική άποψη, είμαστε ωστόσο υποχρεωμένοι να καταγράψουμε την άποψη του δημάρχου Αγρινίου και προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ. Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινήσουμε πως η είσοδος για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ στο αρχαίο θέατρο Στράτου θα είναι ελεύθερη, όχι λόγω κάποιας «κοινωνικής» πολιτικής, αλλά γιατί όπως ο ίδιος ο δήμαρχος ανέφερε στη σχετική συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ η ενοικίαση του Αρχαίου Θεάτρου από το ΥΠ.ΠΟ με την έκδοση εισιτηρίων είναι πολύ υψηλή, ενώ με ελεύθερη είσοδο ο χώρος διατίθεται δωρεάν.