Ή για εγκαίνια ή για κομματική εκδήλωση οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πλήρη εικόνα για την παρουσία των υπουργών της Κυβέρνησης σε κάθε επαρχία, αλλά απ’ ό,τι βλέπουμε στο Τύπο και βιώνουμε εδώ στην Αιτωλοακαρνανία οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία ή για εγκαίνια θα πάνε ή για να μιλήσουν σε κάποια κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν τις προάλλες Φίλης και Μπαλτάς ήρθαν για τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου του Θέρμου. Και έφυγαν, χωρίς να κάνουν επ΄ευκαιρία της επίσκεψής τους κάποια επαφή με τους τοπικούς φορείς της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Φίλης βέβαια είχε μια σύντομη συνάντηση με συνδικαλιστές της εκπαίδευσης για θέματα όμως που άπτονται της προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς και όταν μάλιστα ρωτήθηκε σχετικά με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου, είπε πως δεν θα ήθελε να απαντήσει αποσπασματικά για κάποια τοπικά θέμα.

Και όμως θα μπορούσαν έχουν μια καλυτέρη παρουσία οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ όταν έρχονται στην επαρχία. Για παράδειγμα ο Υπ. Πολιτισμού δεν θα μπορούσε να συζητήσει με τους δήμους αλλά και άλλους φορείς της περιοχής για το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί η πρόταση του Διαζώματος για τα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας από το τομεακό πρόγραμμα του Υπ. Πολιτισμού; Δεν θα μπορούσε να συζήτησει και να ακούσει προτάσεις για την αξιοποίηση των Καπναποθηκών Παπαπέτρου στο Αγρίνιο, που το Υπουργείο τις αγόρασε και τις παράτησε;