«Ο εμπαιγμός των εργαζομένων στον κλάδο της αρχαιολογίας δεν έχει τελειωμό»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«Ο εμπαιγμός των εργαζομένων στον κλάδο της αρχαιολογίας εκ μέρους της κυβέρνησης και της υπηρεσίας αρχαιοτήτων δεν έχει τελειωμό».

Οι εργαζόμενοι στις Εφορίες Αρχαιοτήτων Δυτικής Ελλάδας έχουν μείνει άνεργοι από 1 Μαΐου 2016, παρά τις διαβεβαιώσεις, τόσο από την πολιτεία όσο και από την υπηρεσία αρχαιοτήτων Μεσολογγίου και Λευκάδας, ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για νέες μελέτες που θα δώσουν τη δυνατότητα στους άνεργους να ξαναπιάσουν δουλειά. Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει γίνει τίποτα, ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον.
Οι συνέπειες όμως για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές του που βιώνουν όλη αυτή την κατάσταση είναι μεγάλες Φτώχεια, ανέχεια, εξαθλίωση. Το πενιχρό επίδομα του ταμείου ανεργίας δεν καλύπτει καν τις ελάχιστες καθημερινές ανάγκες.
Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε καλά ότι μόνο με τον οργανωμένο αγώνα , τη συσπείρωση στο σωματείο μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματά μας, μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα που βιώνουν την ίδια κατάσταση.
Καλούμε άμεσα την πολιτεία και την υπηρεσία αρχαιοτήτων να πάρουν μέτρα για νέες μελέτες για να αναδειχτεί η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Να αποπερατωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που είναι άνεργοι και να προσληφθούν κι άλλοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.Με την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.
ΤΟ Δ.Σ.